Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Випускники ХДУ отримали документи про освіту

Про це розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

-Знову емоції через край, знову перед очима всі ті події, що ми разом 4 роки переживали з нашими випускниками бакалаврату, яким сьогодні урочисто вручали документи про освіту.

Два майданчики – офіси Херсонського державного університету в Херсоні та Івано-Франківську, онлайн трансляція за участі понад 200 наших випускників, викладачів, гостей, обійми в аудиторії та усмішки з екранів моніторів…

Цьогоріч на заході «Разом до Мрій та Перемоги!» дипломи бакалаврів отримують 729 випускників університету, з них 38 – з відзнакою. Майже 50 наших випускників були особисто присутніми у Івано-Франківську. Обійняли кожного! Сподіваюсь, ми змогли спрямувати всю нашу любов, повагу, всі наші побажання щасливої долі всім нашим бакалаврам. Дякую кожному декану, завідувачу кафедри, гарантам освітніх програм, викладачам за ті надзусилля, що ви докладаєте кожен день! Дякую батькам! Сьогодні ваш день, адже ми всі бачимо, яка красива, розумна, амбітна, талановита, патріотична у нас молодь. До речі, дехто прямо зараз боронить Україну і слав нам всім вітання з передової. Це до сліз… Дякуємо вам, любі наші випускники! Заради вас ми стаємо краще, працюємо, змінюємось, щоб завжди бути корисними та цікавими.

До заходу долучились з вітаннями представники Міністерства освіти і науки України – Михайло Винницький та Олег Шаров, заступник начальника Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Шанько, перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, начальниця обласного управління освіти і науки Тетяна Юшко, керівниця херсонського міського управління освіти Наталя Журженко, член Наглядової Ради ХДУ Юрій Рожков і, звичайно, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, завдяки особистій підтримці якого ми маємо прихисток, надійних друзів та партнерів у Івано-Франківську.

Чому я перелічую наших гостей? Бо це важливо – мати такий пул підтримки. Саме спільна робота дозволяє нам вирішувати надскладні питання, забезпечувати якісний освітній процес, створювати умови для того, щоб наші студенти, викладачі, менеджмент могли не просто навчатись та працювати, а демонстрували високі результати у всьому, за що не беруться. Саме тому ми у ТОП-50 університетів України, саме тому ми впевнені в успішному професійному майбутньому наших випускників. Пройшов період, коли ми ставили оцінки. Тепер оцінки нашим випускникам буде ставити суспільство. І ми всі (це звучало у кожному виступі і представників ХДУ, і гостей) сподіваємось, що далі разом будемо розбудовати рідну Херсонщину. Коли я кажу про людський капітал, то це не щось абстрактне, це ви, понад 700 наших цьогорічних випускників, які вже є фахівцями, а скоро станете професіоналами.

Крокуємо далі і дякуємо ЗСУ за можливість мати майбутнє.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН