Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Випускниця ХДУ встигає навчати українських діток і в Херсоні, і в Нідерландах

Сьогодні півмільйона українських школярів навчаються закордоном. У зв’язку з війною до інших країн виїжджають й вчителіТак, в одній зі шкіл на півночі Нідерландів працює Олександра Грищук – вчителька початкових класів херсонської школи і випускниця педагогічного факультету Херсонського державного університету. Про історію молодої вчительки та її любов до професії розповіли у сюжеті ТСН.

Олександра Грищук приїхала до Нідерландів з Херсона, де провела півтора місяці в окупації і весь цей час продовжувала проводила онлайн-уроки для своїх вихованців.

Сьогодні вона живе в маленькому селі Niezijl на півночі Нідерландів, а працює в школі в іншому містечку Grotechast. У місцевій школі навчається дві сотні учнів і кожен четвертий з них – з України. Олександра, до речі, єдина вчителька в школі, яка розмовляє українською.

«У мене три українські класи. У кожному мінімум 15 дітей. Українські діти приїжджають та навчаються зі всіх селищ та містечок, що розташовані поблизу», – розповідає вчителька.

Паралельно Олександра продовжує навчати учнів зі свого рідного класу з херсонської школи – наразі, на жаль, в режимі онлайн. На подвійне навантаження українська вчителька не скаржиться, адже не хоче, аби діти втратили рік, коли вони зустрінуться в Херсоні.

На рідному педагогічному факультеті дівчину згадують як відповідальну, виховану, наполегливу студентку, яка показувала гарні результати у навчанні.

Херсонський державний  університет Олександра Грищук закінчила у 2021 році, навчалася на спеціальності Початкова освіта. Була учасницею програми «Подвійний диплом» і має досвід навчання в Поморській академії у Слупську. «Саме цей європейський диплом дав мені можливість працювати в нідерландській школі», – наголошує наша випускниця.

Зичимо Олександрі успіхів у її нелегкій, але дуже відповідальній роботі. І, звісно, якнайшвидшого повернення до мирного Херсона та її маленьких вихованців.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН