Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор ХДУ розповів про функціонування університету в умовах війни

У зв’язку з тимчасовою окупацією Херсона та області, Херсонський державний університет мусив перенести усі бізнес-процеси, необхідні для функціонування вишу, на підконтрольну Україні територію. Підставив дружнє плече допомоги колектив Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Про реалізацію освітнього процесу та співпрацю двох потужних закладів вищої освіти розповіли ректори в  єдиному телемарафоні новин.

Ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський висвітлив практичну картину співпраці. Завдяки цій освітній колаборації вдалося успішно завершити навчальний процес, провести Вступну кампанію – 2022 та реалізувати плани щодо нового навчального року.

«Нас повністю забезпечили аудиторною та лабораторною базами. Викладачі та студенти можуть проживати в гуртожитках Прикарпатського національного університету. Маємо можливість проводити заняття синхронно та асинхронно, адже сучасний світ технологій дозволяє нам це зробити. Завдяки усім цим складникам ми повністю забезпечуємо весь освітній процес», – зазначив Олександр Співаковський.

У свою чергу ректор Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Ігор Цепенда розповів, що важливо було створити платформу, яка змогла б бездоганно функціонувати для ХДУ: «Ми відкинули боротьбу та суперництво, залишивши міцну дружбу та плідну співпрацю».

Обидва університети є класичними і завдяки цьому реалізуються програми внутрішньої мобільності. Вони стануть корисними для всіх викладачів та студентів, впевнені очільники освітніх закладів: «Ми доповнюємо одне одного», – акцентував увагу Олександр Співаковський.

У планах ректорів створення спільних стартапів, проєктів та задуми їх успішної реалізації. Також незабаром відбудеться публічна лекція Олександра Володимировича для студентів та викладачів Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

Завдяки такій потужній співпраці Херсонський державний університет має можливість продовжувати свою роботу, незважаючи ні на що!

Усе буде Україна! Усе буде ХДУ!

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН