Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Івано-Франківську декани ХДУ провели зустріч з колегами Прикарпатського національного університету

Про це розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

-У рамках тижня Херсонського державного університету на Прикарпатті ми ініціювали зустріч деканів та проректорів двох наших університетів.

Більша частина факультетів ХДУ та ПНУ вже мають досвід співпраці за певними напрямами, викладачі та науковці дистанційно знайомі між собою, але, на мій погляд, важливо розширювати такі зв’язки. Досвід нашої релокації лише підтверджує єдність України, освітян і те, що ми спільно виконуємо місію з формування людського капіталу. Ми впевнені, що лівий берег Херсонщини буде звільнено, що Україна переможе, тому маємо вже зараз думати, як ми будемо повертати людей, молодь на наші території. І от тут важлива синергія.

Зараз ми готуємось відкрити для наукової спільноти Івано-Франківська доступ до унікальної колекції гербарію, який нам вдалося евакуювати і розмістити на базі ПНУ. Також незабаром представимо ще певні речі, які будуть цікаві нашим партнерам. І це все стало можливим завдяки нашим дружнім відносинам, завдяки підтримки ректора ПНУ Ігоря Цепенди та його команди.

Тож посилюємо співпрацю не тільки у напряму спільних наукових проєктів, а й розвиваємо академічну мобільність наших здобувачів та викладачів, збагачуючи один одного інтелектуально.

Із задоволенням запросив деканів Прикарпатського університету, як тільки стане безпечно, відвідати Херсон та Херсонський державний університет. Ми зробимо все, щоб вони закохалися у наші Дніпро, степи та моря, як ми, завдяки гостинності івано-франківців, полюбили гори та ліси.

Тож, тільки вперед! Заходи тижня ХДУ на Прикарпатті тривають.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН