Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор університету, який прийняв ХДУ під час окупації, відвідав звільнене місто

Херсон відвідав ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда, – повідомив Юрій Соболевський. Саме на базі цього навчального закладу відновив свою роботу після евакуації за часів окупації Херсонський державний університет.

Весь цей час завдяки плідній роботі ректора ХДУ Олександра Співаковського, університет працював, не припиняючи освітній процес.
Сьогодні разом із ректорами двох університетів провели зустріч із педагогічним колективом Херсонського державного університету, який залишився в місті. Від імені Херсонської обласної ради вручив Ігорю Цепенді лист-подяки. Херсонська обласна рада завдячує йому особисто, а також всьому колективу та студентам Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за підтримку і надану допомогу Херсонському державному університету. ХДУ дуже пощастило з партнером у Івано-Франківську, який надав йому прихисток.
Також Ігор Цепенда відвівідав херсонський ВНЗ та облаштований на його базі Пункт незламності. На власні очі він побачив як безжально артилерією ворога руйнуються освітні заклади. Впевнений, що після нашої перемоги ми обов’язково все відновимо й надалі розвиватимемо науку і освіту Херсонщини.
Хочу висловити слова подяки Ігорю Цепенді за доставлену гуманітарну допомогу для нашого міста. Особливо за засоби для тимчасової зупинки кровотечі (турнікети).

Війна — це велике горе. Разом із тим — подія, яка проявляє людей. Приємно, що серед них є справжні друзі і люди з великої літери. Ті, хто не полишить в біді і протягне руку помічі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН