Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники херсонського вишу розповіли, скільки відсотків випускників-магістрів знаходять роботу

Нещодавно у Херсонському державному університеті провели опитування серед випускників магістратури щодо працевлаштування. Результати показують, що наші студенти активно роблять перші кроки в кар’єрі ще під час навчання. А випускники – не мають проблем з працевлаштуванням.

Опитування проводили фахівці гуманітарного відділу спільно з помічниками деканів з організаційно-виховної роботи. Нагадаємо, що у 2022 році ХДУ випустив 337 магістрів. Результати опитування показують, загалом на момент випуску з університету 85% магістрів вже мали пропозицію від роботодавця або працювали.

Важливий момент, що 56% випускників мають пропозиції/працюють саме за спеціальністю, що здобули в університеті.

Майже чверть (24%) вирішили пов’язати свою професійну діяльність саме з Херсонщиною. І це теж дуже важливо, оскільки на сьогодні область потребує дипломованих фахівців майже у всіх сферах. Дистанційно працюють випускники ХДУ семи факультетів: української й іноземної філології та журналістики; психології, історії та соціології; фізичного виховання та спорту; педагогічного; культури та мистецтв; біології географії та екології; комп’ютерних наук, фізики та математики.

«Наша місія – формувати людський капітал, навчати людей, які будуть відбудовувати країну. І наші магістри вже це роблять! 85% або працюють, або мають пропозицію від роботодавця, а це є, як на мене, найкраща оцінка фаховості та конкурентності наших випускників, рівня освіти і здобутих компетентностей, які дає університет. До речі, понад 25% цьогорічних випускників-магістрів зараз працюють у закладах, установах, організаціях саме Херсонщини, зокрема у освітній сфері, а переважна більшість планує повернення до батьківщини», – прокоментував ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Як бачимо, наш університет надає якісну, конкурентну вищу освіту, а студенти та випускники користуються попитом на ринку праці. Тож обирайте найкращих – обирайте ХДУ!

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН