Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш розпочинає співпрацю із українським представництвом компанії Microsoft

У понеділок, 25 липня, відбулося чергове засідання ректорату Херсонського державного університету за участі першого проректора, проекторів, деканів, керівників відділів та служб. Університет продовжує розвиватися попри захоплення адмінбудівель та переїзд до Івано-Франківська адміністрації, започатковуючи нові партнерства, зокрема із українським представництвом компанії Microsoft. Більше про успіхи вишу розповів ректор Олександр Співаковський:

– Розпочав зі слів великої вдячності всій команді університету за те, що ми разом змогли забезпечити проходження 98% здобувачів-бакалаврів підсумкової атестації, підготовку та видачу дипломів, проведення зворушливого заходу «Випускний для нескорених», переведення студентів на наступні курси і, таким чином, фактично успішно завершити цей архіскладний навчальний рік. Без кожного з вас це було б неможливо, шановні колеги!

Також зупинився на пріоритетах. Це – висока якість освітнього процесу в дистанційному, змішаному та очному форматі, збереження та підтримка колективу, поглиблення міжнародної співпраці з провідними ВНЗ світу з можливістю стажування для викладачів та подвійного дипломування для здобувачів, покращення цифрових сервісів та, звичайно, вступна кампанія.

Проінформував, що держава й, відповідно, університет, виконуємо перед студентами, викладачами та співробітниками всі свої фінансові зобов’язання. Звичайно, мова йде про виплати зарплат лише тим співробітникам, які працюють у Херсонському державному університеті, а не перейшли на роботу до фейкового хгу. На щастя, такі випадки поодинокі.

Наразі готуємо юридично виважений наказ щодо можливості збільшення відпусток для науково-педагогічних працівників до 56 днів, бо вже оприлюднений відповідний закон. Робимо все, щоб підтримувати наших викладачів. До речі, викликає повагу відповідальність всіх наших колег. Попри період відпусток на засіданнях ректорату завжди є кворум, а проректори та декани постійно на зв’язку.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного.

Перший проректор Сергій Омельчук проінформував про ситуацію з отриманням дипломів випускниками бакалаврату та доповів про поточні питання роботи університету. Зокрема, звернув увагу на планування відпусток викладачів, які задіяні у роботі приймальної комісії.

Проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова доповіла про стан надання до навчального відділу факультетами звітної документації за результатами 2021/2022 навчального року. А також висвітлила поточні питання підготовки й перебігу вступної кампанії 2022 року: перерозподіл ліцензованого обсягу; виділення бюджетних місць для вступу на скорочений термін навчання та зміни у конкурсних пропозиціях; підготовка змін до Правил прийому у 2022 році; профорієнтаційна й роз’яснювальна робота.

Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник проінформував про поточні питання фінансово-господарської діяльності університету: принципи розподілу фінансування на факультетах для нового навчального року, розподіл навантаження тощо.

Питання проректорки з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Алли Цапів стосувалися відкриття нових можливостей для міжнародної проєктної діяльності викладачів ХДУ. Зокрема, залучення науковців, які працюють у галузі соціальних та гуманітарних наук, до програми польсько-української наукової співпраці, що реалізовуватиметься у конкурсному режимі. А також впровадження тематики європейської інтеграції в освітній процес та участь ХДУ у міжнародному проєкті Erasmus+ Virtual Exchanges.

Крім того, проректорка наголосила, що в університеті триває подання кандидатур здобувачів на стипендії Президента України та Кабінету Міністрів.

Щодо залучення науково-педагогічних працівників університету до програми «Цифрові інструменти Google для освіти» від МОН і Google Україна та можливості доступу до освітньої платформи Udemy проінформував в.о. проректора з цифровізації, інноваційної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Олександр Лемещук.

Також проректор зазначив, що ХДУ розпочинає співпрацю із українським представництвом компанії Microsoft та представив присутнім перспективи: допомога у розвитку цифрових сервісів університету, реалізація спільних проєктів, додаткові можливості для IT-спеціальностей тощо.

Отже, працюємо, проводимо профорієнтацію, плануємо, віримо у Перемогу України і найскоріше повернення до стін рідного Херсонського державного університету!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН