Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як мотивувати українців повертатись додому — ХДУ та університет Кент проведуть опитування

Триває службове відрядження на запрошення Університету Кент (Великобританія) ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського та проректорки з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Алли Цапів.

Сьогодні, 31 березня, представники ХДУ у Кентербері разом з керівником організації Canterbury for Ukraine Денисом Нізаловим, представниками Університету Кент Філіпом Потеном та Арлен Мілнер взяли участь в обговоренні стратегічного питання – за яких умов українці готові будуть після Перемоги повертатися додому.

Організація пана Дениса допомагає українським біженцям адаптуватись у Великій Британії, знайти житло, роботу, надає юридичну на психологічну допомогу. Університет Кент всіляко підтримує цю діяльність, надаючи допомогу українським родинам, створює фонди і заходи для збору коштів на підтримку України. В хабі Canterbury Umbrella Centre проходять зустрічі з родинами біженців, відбуваються благодійні та культурні заходи.

Це велика робота, яка викликає тільки захоплення. Але, як я зазначив, важливо розуміти, що саме держава та ми як освітяни, маємо зробити, щоб люди, які отримали прихисток за кордоном, все ж таки мали мотивацію повертатись додому. Відновлення людського потенціалу через повернення учасників освітнього процесу на Херсонщину – це один із напрямків, який ми закладаємо у проєкт Стратегічного плану розвитку Херсонського державного університету на 2023-2027 роки», – наголосив Олександр Співаковський.

У ході обговорення сторони домовилися провести спільне опитування українців у Великій Британії, а також відпрацювали можливість залучення фахівців соціально-психологічної служби нашого університету для проведення спільних заходів із надання психологічної підтримки нашим землякам, які потребують коректування психо-емоційного стану.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН