Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тренінг у рамках ТСН-проєкту «Громади: дорожня карта рішень» відбувся у Роздольному (Фото, відео)

Команда ТСН розпочала реалізацію просвітницького проєкту з можливостей для саморозвитку громад з Херсонщини. Перші три тренінги відбуваються у Роздольненській, Виноградівській та Станіславській об’єднаних територіальних громадах. На першому воркшопі, який проходив 20-21 лютого у центрі ОТГ – селі Роздольному, побувала знімальна група «Українського півдня».

Проєкт «Громади: дорожня карта рішень» реалізується спільно з посольством Великої Британії в Україні з метою стимулювання розвитку громад і процесів децентралізації.

«Для нас цей проєкт, перш за все, – можливість допомогти ОТГ просунутись у напрямку змін, тобто, знаєте, як кажуть, на телебаченні забагато поганих новин і замало добрих. Іноді для того, щоб з’явилось більше, треба допомогти людям створити засади, щоб добрі новини були у найближчому майбутньому. І ТСН збирається спостерігати за тими громадами, які беруть участь у проєкті. І дуже хочемо, щоб експерти, яких ми залучили, допомогли просунутись від ідей до їхнього втілення», – розповів продюсер перспективного розвитку «1+1 Медіа» Олександр Клейменов.

Взяли участь у тренінгу вчителі, працівники Будинків культури та виконавчої влади, активні жителі трьох населених пунктів, які входять до об’єднаної громади. Серед ідей, які висували учасники воркшопу, – будівництво басейну, проведення «Яблуневого фестивалю», відкриття виробництва алкогольних напоїв (на території ОТГ є багато садів і пасік).

«Я насправді приємно вражений, що на тренінгу з’явилось дуже багато класних ідей, які ми можемо втілити вже цього року. Наприклад, «Яблуневий фестиваль» можна організовувати вже влітку, у нас є гарні яблуневі сади», – сказав голова Роздольненської ОТГ Вегандз Мясникян.

Тренінги проводять команда Центру близькосхідних досліджень і української миротворчої школи, фахівці з пошуку грантових програм для ОТГ та з розвитку туризму, засновниця руху Zero Waste в Харкові.

«Справді вперше в такому форматі ми почали говорити про свою громаду і її розвиток, про те, що можна спільно зробити, не плакатись, не шукати і просити деінде, а задіяти внутрішні ресурси. Я відчуваю, що у громади є бажання не просто говорити, а діяти спільно», – підсумував директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

У другий день тренінгу у Роздольненській ОТГ учасники вчились написанню проєктів для подання на гранти, з управління відходами.
Команда експертів працюватиме в області до 23 лютого. Воркшопи відбуваються у Виноградівській та Станіславській громадах.

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН