Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині поліцейські викрили двох мешканок Білозерки в колабораціонізмі

Жінки під час тимчасової окупації добровільно погодилися працювати «спеціалістами» у незаконно створеній загарбниками установі. Наразі фігуранткам повідомлено про підозру в причетності до колабораційної діяльності.
Як розповіла начальник сектору дізнання відділення поліції №1 (Білозерське) Херсонського районного управління поліції Катерина Ковальчук, проведеними слідчо-розшуковими заходами поліцейські встановили, що у вересні 2022 року двоє мешканок Білозерки добровільно погодилися працювати у незаконно створеній окупантами установі – «управлєнії труда і соціальной політікі бєлозьорского муніціпального округа».
Жінка, якій на сьогодні виповнилося 48 років, влаштувалася на посаду так званого «спеціаліста відділу кадрів». У її обов’язки входили ведення журналу звернень громадян на «гарячу лінію» псевдоустанови, опрацювання документації, що надходила до «відділу», підготовка і надання відповідей на контрольні документи.
Інша фігурантка, віком 43 роки, обійняла посаду так званого «спеціаліста відділу нарахувань». Її робота полягала у перевірці документів та формуванні списків на виплату соціального забезпечення від окупаційної влади (кошти в російських рублях) громадянам.
Зайняті фігурантками посади не були пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території.
Тож дізнавачі інкримінували жінкам вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Наразі за погодженням із Олешківською окружною прокуратурою їм повідомлено про підозру в причетності до кримінального проступку та невдовзі обвинувальні акти розглядатимуться в суді.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.
Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
 Диваіться відео на ютуб-каналі інформаційного видання “Український Південь”:
https://youtu.be/sp6wuRusb_Q?si=UitzHeTp7vJGcbqM

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН