Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславській громаді на Херсонщині створили мобільний літній кінотеатр

У деокупованих населених пунктах Бериславської громади сьогодні вкрай важка безпекова ситуація. Багато закладів освіти та культури практично стерті російськими загарбниками з лиця землі. Але життя триває, й місцеві мешканці, в тому числі молодь та дітлахи, потребують заходів та занять, які б відволікали від важких прифронтових буднів. У Бериславській територіальній громаді, яка є членом  Асоціації міст України в рамках проєкту з організації змістовного дозвілля мешканців громади створили мобільний літній кінотеатр, – повідомляє регіональне відділення Асоціації міт України.
 Тож “пересувний кінотеатр” – гарний приклад того, як завдяки реалізації проєкту можна вплинути на ситуацію та створити простір для спілкування в безпечних умавах.
Перший захід для мешканців громади був доволі вдалим та зібрав багато учасників. Привітати громаду з новим починанням на відкриття прийшли представники міської ради.
Як зазначалося, внаслідок близькості лінії фронту діти змушені отримувати знання дистанційно, через що був запит від батьків до місцевої влади по можливості забезпечити школярів необхідними засобами для ефективного віддаленого навчання.
Тож для здобувачів освіти навчальних закладів громади було організовано урочисту роздачу ґаджетів для навчання від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).
Після їх отримання діти залишились на перегляд мультфільму. А їх батьки мали змогу тим часом отримати потрібні їм консультації. Були також прийняті пропозиції, котрі враховуватимуться при плануванні наступних зустрічей.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

 Також читайте на сайті про злочини російських військових під час окупації Бериславщини :
 Як освітні заклади Бериславщини працюють аід час повномасштабної війни війни:
 Дивіться відео про те, як живе прифронтовий  Херсон:
https://youtu.be/c8Al_YSl5k8?si=LsEzFjqPhzKO7u1L

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН