Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прапор, який замайорів над ХДУ у день звільнення Херсона, передадуть в музей історії закладу

Прапори України та Європейського Союзу майоріли на площі перед головним корпусом Херсонського державного університету до дня захоплення окупантами наших приміщень, – повідомляє пресслужби ХДУ.

Але 14 червня будівлі ХДУ були захоплені окупаційною владою і, відповідно, була ліквідована уся українська символіка.

11 листопада – довгоочікувана та доленосна подія, якої з нетерпінням чекала вся дружня родина Херсонського державного університету – звільнення Херсона. У цей день наша патріотка Ганна Йокіч повісила прапор на головній площі Херсонського державного університету та зробила знакове фото, де український прапор знову майорить у ХДУ! Все так, як і має бути!

Цими днями родина Херсонського державного університету святкує 106 річницю від дня заснування закладу вищої освіти. На засідання урочисто вченої ради, яке відбулося в івано-франківському офісі ХДУ, завітали й представники з Херсона.

Під час нагородження керівниця Херсонського офісу ХДУ Ганна Йокіч привезла безцінний подарунок – український прапор, який саме 11 листопада 2022 року замайорів на головній площі університету!

Ректор ХДУ Олександр Співаковський висловив слова вдячності Ганні Йокіч за її патріотизм, за її незламну віру та безмежну відданість, за те, що й досі надійно тримає українське небо у Херсоні. Незабаром цей прапор передадуть в музей історії ХДУ!

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

У ХДУ присвоїли звання почесних працівників університету

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН