Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одним із перших зустрів ворогів, заплативши власним життям: у День ЗСУ згадують випускника ХДУ Віктора Патуляка

Сьогодні в Україні відзначають День Збройних Сил, разом із тим вшановуючи героїзм та професіоналізм наших воїнів. На жаль, деяким військовим довелось віддати своє життя за мир і свободу кожного з нас. Загинув у перші дні херсонський прикордонник Віктор Патуляк – випускник ХДУ. Його пам’ять у своєму дописі вшанував ректор вишу Олександр Співаковський:

– Щодня, щогодини, щохвилини і навіть в цю саму секунду, завдяки героічним зусиллям Збройних сил України, наша держава стає на крок ближче до Перемоги!

ЗСУ – титани сучасності, бо захищають не лише український народ, а й увесь цивілізований світ від російського мороку. Аби жахи Маріуполя, Бучі, Гостомеля, Ізюма, Бахмута …, щоденні обстріли, від яких потерпають наші міста, зокрема, й мій рідний Херсон, – не торкнулися інших.

Пишаюся, що серед тих, хто сьогодні боронить ідеали свободи та демократії на фронті, є й випускники Херсонського державного університету! Безмежна вам вдячність! ХДУ, Херсонщина і вся Україна пишається подвигом кожного з вас!

Пам’ятаємо, що там де наші захисники і захисниці, там – кордон між ДЕМОКРАТІЄЮ і авторитаризмом, СВОБОДОЮ і тиранією, НЕЗАЛЕЖНІСТЮ і диктатурою!

Вічна пам’ять тим, хто заплатив за це найвищою, найстрашнішою ціною – власним життям. Серед них і випускник факультету психології, історії та соціології ХДУ Віктор Патуляк. У складі прикордонного загону він був одним з тих, хто першими давав відсіч окупантам на Херсонщині.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН