Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректорка ХНТУ розповіла про підготовку до Міжнародної конференції з повоєнного відновлення регіонів України

Вже вдруге за ініціативи Херсонського національного технічного університету, при підтримці ХДАЕУ, ХДМА, КНУТД, ХНУ, польських, німецьких університетів, Міжнародна науково-практична конференція «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України», яка пройде онлайн 24-26 квітня 2024 року,  збирає стейкхолдерів освітнього процесу на дискусійному майданчику під патронатом МОН України.
Конференція присвячена  широкому колу проблем, пов’язаних з відбудовою як окремих галузей економіки, так і в цілому трансформації підходів до підготовки кадрів з огляду на зовнішні і внутрішні виклики.

 Про підготтовку до міжнародного заходу розповіда Олена Чепелюк, ректорка ХНТУ:

  • З нетерпінням очікую на початок ІІ Міжнародної науково-практичної конференції “Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України”. Я використовую кожну вільну хвилину для розмов зі спікерами конференції.
  •  Сьогодні мала нагоду обговорити з Zbigniew Pastuszak , проректором з розвитку та співробітництва з бізнесом Університету імені Марії Кюрі-Склодовської, м. Люблін, як можна адаптувати польський досвід для розвитку українських регіонів у контексті вступу до Європейського Союзу-
  • Два дні тому говорила з Rebecca Duclos про її мужність – вона неодноразово відвідувала Україну, зокрема Харків. Вона зустрічається з місцевими митцями та залучає українську молодь та університети до проєктів ELIA – European League of Institutes of the Arts-
  • З Наталя Фалько зважили нашу готовність до інстуаційної акредитації після закінчення військового стану.
  • З Виталий Белобров – говорили про політику розвитку та міжнародну допомогу Херсону.
  •  Обговорили з Юрій Соболевський стан освіти в Херсоні.
  • Безкінечний потік натхнення для мене – спілкування з Павло Білецький та Oleksii Biletsky. Вони запропонували на наш розсуд п’ять тем для можливих виступів – ми так і не змогли обрати і домовилися про низку зустрічей зі студентами ХНТУ.
  • – Олександр Книга поділиться досвідом Херсонського обласного академічного музично-драматичного у час російсько-українського війни. Про Мельпомену таврії, що проходила одночасно в декількох містах України та світу, про гастролі і вистави в рідному Херсоні.
  • Alla Navolokina запропонувала дві теми виступів: “Розвиток міжнародних партнерств та їх вплив на успішність мережі Міжнародного європейського університету” на пленарному і “204 перельоти за рік або ціна успіху” в рамках секції про жіноче лідерство. Причому, в перший день вона доєднається до нас з Мальти, в третій – з Польщі.
  • А ще Олександр Краковецький висловить свої думки на тему “Освітній переворот: Роль ШІ у створенні адаптивних навчальних екосистем”
Бізнесмени, науковці, представники влади, громадські діячі. Наши спікери такі різні, але вс ми мріємо про повернення до мирного життя і готові до важкої роботи заради найкращого майбутнього!
Чекаємо на Вас!
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН