Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники ХНТУ взяли участь у всеукраїнській конференції освітянської спільноти

Про це повідомили на сайті Херсонського  національного технічного університету.
Захід проходив в онлайн та офлайн форматах.
Найпотужніше об’єднання освітянської спільноти – наш партер ГО «ПРОГРЕСИЛЬНІ» 2-3 грудня зібрала своїх членів на саміт. Загалом до Києва на очну сесію приїхало понад 150 освітян з різних закладів освіти та установ, зокрема були представники управлінь освіти та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти різних регіонів, благодійних фондів, які допомагають освітянам, профспілок.
ХНТУ на саміті представляла перша проректорка Марія АРТЕМЕНКО.
У перший день саміту говорили про те, чого вдалося досягнути ГО «Прогресильні», підбивали підсумки проведених стажувань та навчань для освітян, зокрема й для викладачів переміщених ЗВО.
Окремим наголосом висвітлювалась діяльність «Острівців прогресильності». Нагадуємо, що наш ХНТУ також підписав меморандум про співпрацю з ГО «Прогресильні» та утворив на своїй баз «Острівець» цієї організації.
Також учасники саміту подискутували на тему чергових освітніх нововведень та реформ, які анонсує МОН, про те, як підтримати переміщені заклади освіти, як повернути тих фахівців та НПП, які виїхали через віну закордон тощо.
Варто виділити, що в переважній більшості учасники дискусії наголошували на важливість технічної освіти та популяризації інженерних спеціальностей. Саме таких фахівців потребує держава для скорішої перемоги та відновлення й Херсонський національний технічний університет може посилити свої позиції в цьому напрямку.
Також учасники саміту отримали низку корисних практичних порад про те, як бути почутим, від запрошеної спікерки – ведучої телеканалу українського іномовлення FREEДОМ Кароліни Король.
Наостанок першого насиченого дня саміту члени ГО «Прогресильні» затвердили річний звіт, пріоритетні напрямки роботи на наступний календарний рік та розмір членських внесків.
Другий день саміту проходив в більш вузькому колі найактивніших членів організації, серед яких була й Марія АРТЕМЕНКО.
Учасникам були представленні попередні результати опитування «Прогресивний викладач: студентський погляд».
Потім, об’єднавшись в команди за стратегічними напрямками, учасники склали план роботи на перші 3 місяці 2024 року.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН