Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники ХНТУ взяли участь у міжнародному інноваційному форумі

У режимі оффлайн із онлайн-трансляцією відбувся форум “IP&I Management: Як комерціалізувати свій інноваційний продукт та заробляти”.
Захід відбувся на базі IHub, українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій у місті Київ.
На форумі активну роль взяли представники ХНТУ, зокрема доцент кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Євген Калінський.
Форум “IP&I Management” став платформою для дискусій та обміну досвідом щодо комерціалізації інноваційних розробок у вищих навчальних закладах, наукових установах та дослідницьких організаціях. Інноваційна складова навчального процесу є важливим чинником оновлення, інтенсифікації та подальшої реалізації професійного зростання з метою інтеграції в європейський інноваційний простір.
На кафедрі товарознавства, стандартизації та сертифікації завжди опікуються розвитком підприємницьких навичок серед студентів. Саме тому дисципліна “Підприємництво та StartUp” була впроваджена в навчання для студентів спеціальності 076 – Підприємництво та торгівля. Адже саме в університетському середовищі доцільно створювати та розвивати культуру підприємництва з відповідним мисленням та прагненнями у студентів.
Під час проведення форуму “IP&I Management: Як комерціалізувати свій інноваційний продукт та заробляти” високопрофесійні спікери поділилися своїм досвідом та знаннями з наступних питань:
– Як отримати доступ до світових патентних баз.
– Як захистити авторські права та отримувати роялті.
– Як масштабувати інновації та ефективно просувати розробки на ринку.
– Як залучити фінансування для ідей, креаторів та стартапів.
Цікавою частиною форуму стала дискусійна панель, де Оксана Крукевич, Іван Кульчицький та Яна Паладієва обговорили питання фінансування та розвитку інновацій.
На другий день форуму були розглянуті такі питання, як рівні готовності інновацій, трансфер технологій, сучасні напрямки досліджень у сфері інновацій та підприємництва. Особливо цінним було проведення онлайн-майстерні, де Галина Штогрин надала практичні поради з написання грантових заявок за програмами розвитку інноваційної екосистеми.
Участь представників ХНТУ на форумі визначає важливість університетської спільноти у розвитку інноваційного середовища в Україні та активному залученні до цього процесу.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН