Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Свято футболу у Новій Каховці: другий Всеукраїнський дитячий турнір, присвячений пам’яті Юрія Чумакова

27 квітня у Новій Каховці, на зеленому полі стадіону «Енергія», незважаючи на рясну зливу, відбулося урочистого відкриття II всеукраїнського турніру хлопчиків 2004-2005 років народження з футболу, присвяченого пам’яті Юрія Чумакова, футболіста, директора футбольного клубу «Енергія», активного громадського діяча міста.

Турнір вдруге проводився за підтримки міського голови Володимира Коваленка, федерації футболу м.Нова Каховка (голова Л.Чурсинов), Футбольного клубу «Енергія» (президент клубу А. Мустафаєв, директор С. Корольський), відділу сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради та близьких родичів та друзів Юрія Олександровича Чумакова.

Участь у турнірі брали команди: «Арсенал» (м.Київ), «Ворскла» (м.Полтава), криворіжські «Гірник» та «Шахтар», «Аріс» (м.Мелітополь), дві команди футбольного клубу «Одеса» (м.Одеса), херсонські «Освіта» та «Кристал»,  «Торпедо» (м.Миколаїв) та дві команди ФК «Енергія» (Нова Каховка).

На шикуванні учасників турніру привітав перший заступник міського голови Леонід Чурсинов. Він побажав їм успіхів у змаганнях та справедливої боротьби. А переможцями, як завжди, хай будуть кращі!

Змагання проходили у трьох групах по чотири команди. До вашої уваги результати матчів групових турнірів:

27 квітня: група А: «Енергія-1» – «Кристал» 3:1, «Ворскла» – «Аріс» 6:1.

група В: «Освіта» – «Арсенал» 1:1, «Гірник» – «Одеса-2» 0:0.

група С: «Шахтар» – ФК «Одеса-1» 1:1, «Енергія-2» – «Торпедо» 0:5.

28 квітня: група А: “Аріс” – “Кристал”  2:0, “Ворскла”  – “Енергія”  3:2;

група В: “Освіта”  – ФК “Одеса-2” 2:0, “Гірняк”  – “Арсенал 0:1;

група С: “Шахтар”  – “Торпеда”  0:2, “Енергія-2” – ФК “Одеса-1” 0:4.

29 квітня: група «А»: «Енергія-1» – «Аріс» 1:3, «Ворскла» – «Кристал» 1:0.

група «В»: «Освіта» – «Гірник» 4:3, ФК «Одеса-2» – «Арсенал» 0:0.

група «С»: «Енергія-2» – «Шахтар» 0:5, «Торпедо» – ФК «Одеса-1» 0:0.

За підсумками групових турнірів до складу півфіналістів увійшли переможці груп: «А» – полтавська «Ворскла» (9 очок, різність м’ячів +7), «С» – миколаївське «Торпедо (7 очок, різниця м’ячів +7), «В» – херсонська «Освіта» (7 очок, різниця м’ячів +3) та команда, яка посіла друге місце у своїй групі, та яка набрала найбільше очок у груповому турнірі – маріупольський «Аріс» (6 очок, різниця -1).

29 квітня у другій половині дня відбулися півфінальні зустрічі: «Освіта» перемогла «Аріс» з рахунком 4:1, а «Торпедо» по післяматчевих пенальті здолало «Ворсклу».

30 квітня відбувся матч за 3-4 місце, в якому «Ворскла» з рахунком 5:1 перемогла «Аріс».

У матчі за Кубок і перше місце на турнірі херсонська «Освіта» з рахунком 1:0 перемогла «Торпедо» з Миколаєва.

В цілому турнір, як зазначили тренери та керівники команд-гостей, вдався на славу. Гості були задоволені прийомом, розміщенням, харчуванням, а особливо якістю зелених полів стадіонів «Енергія» та «Таврія».

Переможців та учасників турніру привітав міський голова Володимир Коваленко, який запевнив, що влада разом з організаторами та спонсорами турніру зроблять все можливе, щоб у наступному році він розширив географію та кількість учасників.

А потім були нагородження: Кубок, медалі за 1, 2 та 3 місця, окремі призи кращим гравцям по амплуа, бомбардиру, приз глядацьких симпатій кращому гравцю. Були також і солодкі подарунки у вигляді тортів кожній команді учасниці турніру.

Турнір закінчився. Але роздуми щодо стану дитячого футболу у місті залишились. Дитячий футбол – це база для підготовки місцевих гравців для нашої головної команди – професійної «Енергії». Хоча організатори і визначили для всіх команд-учасників, які не пройшли до півфіналу, 5-те місце, але аналіз результатів ігор для команд Нової Каховки далеко не райдужний. Наша перша команда спромоглася виграти тільки першу зустріч у «Кристала» (який в цьому році після перемоги у турнірі 2015 року став явно «не той», бо “виборов” 11 місце у загальному неофіційному рейтингу), а потім програла дві наступних гри і посіла 3 місце в групі «А» та 8 у загальному неофіційному рейтингу. А друга команда, мало того, що програла всі свої зустрічі, так ще й не забила жодного гола в ворота суперників, а в свої пропустила аж 14 (більше від всіх!). Краще було б не виставляти таку команду, ніж отримати такі ганебні підсумки.

Зрозуміло, дитячий турнір – це передусім свято для дітей, засіб заохочення інших хлопців та дівчат до занять спортом. Але хазяї турніру повинні бути на висоті не тільки в питаннях організації турніру, але й в якості гри команд, які їх представляють. Тож до наступного року у керівництва Федерації футболу міста і тренерів, які працюють з дітлахами, є час, щоби зробити належні висновки та краще підготуватися до наступного турніру у 2017 році.

                                                                                                 Віктор Васильєв

http://nk-online.tv

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН