Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ювілейний фестиваль на Масляну відбудеться цього року в Новій Каховці

За 7 тижнів до Великодня 2018 починається Великий піст: з 19 лютого до 7 квітня. А сирна седмиця, яка більше відома нам, як свято Масляна, почнеться у понеділок, 12 лютого, і триватиме до неділі, 18 лютого, пише НК Онлайн.

Як відомо, Масляну святкували в Україні, ще в язичницькі часи,  коли люди поклонялися Сонцю. Як свідчать джерела, свято з давніх часів українці відзначали з розмахом. Одна з найулюбленіших традицій – поїдання млинців. Відома вона і новокаховчанам.  Вже не один рік у місті під завісу Сирної седмиці відбувається фестиваль «Новокаховська Масляна». Цього року він буде ювілейним, 15-м.

Днями у міськвиконкомі, під головуванням керуючого справами виконкому Василя Акуленка,  відбулось засідання організаційного комітету з приводу проведення заходу. До обговорення долучилися начальник відділу культури і туризму Наталія Зарудна, директор МПК Анатолій Лазарєв, представники вищих та професійно-технічних навчальних закладів Нової Каховки, а також Дніпрянської селищної, Райської сільської рад та інші.

Наразі остаточно вирішено, що свято відбудеться 18 лютого на площі Сільських будівельників. Офіційне відкриття – о 10:00.  Як і в минулі роки,  заплановані насичена концертна програма, виставки народних майстрів, навчальних закладів, частування, ігри, змагання, розіграші, конкурси.

Організатори запевняють: свято буде яскравим, колоритним  і цікавим, цілком можливо, що з новинками та родзинками.

Існує повір’я: чим яскравіше і цікавіше прожити масляний тиждень, тим щасливішим і багатшим буде рік. Тож, шановні новокаховчани, проведіть ці дні  у гарному настрої і обов’язково завітайте на свято. Буде цікаво!

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН