Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

15-й фестиваль «Новокаховська Масниця» відвідало 5 тисяч городян та гостей півдня України

Нова Каховка традиційно завершує Масляну великим фестивалем. У ньому беруть участь колективи дитячих садків та шкіл, громадські організації та творчі колективи всіх населених пунктів, що входять до складу Новокаховської міської ради.

15 років тому було запроваджено традицію зустрічати Широку Масляну всією великою громадою. Якщо у першій «Новокаховській Масниці» взяли участь до двох сотень мешканців, то цього року близько 5 тисяч новокаховчан і жителів навколишніх населених пунктів прийшли на головну площу Нової Каховки, щоб разом провести зиму і зустріти весну.

15-й фестиваль завершує святкування 65-ої річниці міста. Заходи до дати утворення одного з наймолодших українських міст тривали протягом року. І один з них – значущий, до якого громада йшла довгі десять років – відновлення візитівки міста – Палацу культури.

«З великим задоволенням побачив тисячі усміхнених облич. Спілкуюсь з новокаховчанами, отримую завдання, що треба зробити у подальшому. Коли 15 років тому все починалось, то я навіть не думав, що у цю круговерть позитивних подій будуть втягнуті стільки людей! За півроку розпочинається підготовка до фестивалю, дуже гарну програму готують навчальні заклади. І коли хтось каже, що училища потрібно закрити, бо не так навчають або не тих готують, я хочу їх запросити на площу, щоб вони подивилися, які талановиті діти у нас навчаються», – поділився Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Фестиваль «Новокаховська Масниця», крім демонстрації талантів і розваг, має на меті і збір коштів на закупівлю обладнання для соціального центру реабілітації дітей з інвалідністю. Благодійний фонд «Нова Каховка» щоразу під час масових заходів збирає кошти на потреби міської лікарні та інших соціальних закладів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН