Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як житиме Новокаховська ОТГ в новому році

Новокаховська міська рада апріорі була об’єднаною громадою, оскільки їй підпорядковувались найближчі сільські. Цього року, за законом 6466, до неї приєднались ще 4 населені пункти. Існуюче законодавство, яке регламентує об’єднання територіальних громад, не передбачало такого процесу, як доприєднання.

На правлінні Асоціації міст України мери ініціювали вище згаданий закон, і вже після його прийняття у парламенті, Дніпрянська селищна увійшла до складу Новокаховської ОТГ.

«Головною перевагою для громад населених пунктів, що доєднались, була можливість отримати вже цього року кошти на розвиток своїх територій. Бо фінансування виділяється саме на них, а не на місто. Ще для нас це був абсолютно новий досвід – як формувати органи виконавчої влади на стадії злиття? Ми підписали угоду з радами, що до нас приєднались, і залишили на місцях послуги, які звикли отримувати мешканці Піщаного, Нових Лагерів, Корсунки та Дніпрян. Тобто фахівців ми ввели в структуру Новокаховської міськради, але виконують вони свої функції у населених пунктах. Так, у сільрадах працюватимуть спеціалісти соцзахисту, землевпорядники та реєстратори», – розповів Новокахоський міський голова Володимир Коваленко.

Вже як об’єднана Новокаховська територіальна громада розробила кілька проектів з розвитку території і подаватиме їх на конкурс.

Автор: Лідія Григор’єва

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН