Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка до зими готова

Цієї зими Нова Каховка обходитиметься без газу. За угодою з міською владою, київська фірма законсервувала всі котельні, які працювали на блакитному паливі, і встановила нові твердопаливні котли, повідомляє “Український Південь“.

Нині місто запасається вугіллям, вартість якого трохи піднялась, але цей вид палива все ж дешевший від газу. У місті залишилось дві котельні, які подають тепло централізовано до півсотні об’єктів. У віддалених школах та дитсадках встановлені індивідуальні системи опалення.

«З газом ми не маємо справи. Єдине, з чим не можемо розрахуватись, так це з так званою «різницею у тарифах» десятирічної давнини. Борг «висить» на нас. Цьогоріч вперше за останні роки облдержадміністрація виділила нам 5 мільйонів гривень, і ми частково погасили заборгованість. Ще одна проблема, яку поки що не можемо вирішити, але це потребує часу. Потрібно ремонтувати колектор, вкладати кошти у водогони, систему подачу гарячої води. Всі системи поки працюють, але експлуатуються більш, ніж півстоліття, і потребують ремонту», – поділився Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

До складних погодних умов взимку теж готуються: комунальники перевіряють спецтехніку та запасаються матеріалами для посипання доріг під час ожеледиці.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН