Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Благодійний фонд «Нова Каховка» зібрав більше 12 тисяч гривень на соціальні потреби

Під час 16-го кулінарно-розважального фестивалю «Новокаховська Масниця» відбувся благодійний ярмарок. На виручені кошти організатори придбали необхідне обладнання та препарати для відділень Новокаховської лікарні і для реабілітаційного центру. 

Цьогорічна «Масниця» зібрала рекордну кількість відвідувачів. За підрахунками організаторів, близько 10 тисяч новокаховчан протягом 5 годин побували на центральній площі міста. 

«Такі колективні святкування дають всім жителям Новокаховської міської ради відчуття радості від того, що ми можемо жити разом і бути щасливими», – впевнений Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

 На 16-му фестиваль прибули гості з інших районів області – представники клубу з Козачих Лагерів та комплексу «Зелені хутори Таврії» з Голої Пристані. Участь у святі взяли всі школи міста та заклади професійної освіти. На сцені виступали художні колективи Будинків культури навколишніх сіл та міста Таврійська. Всього 500 самодіяльних акторів піднімались на центральну сцену. У наметах можна було придбати все, чого душа забажає: млинці, вареники, пиріжки, інші страви. Кошти від продажу були спрямовані до благодійного фонду «Нова Каховка». Всього вдалось зібрати 12 тисяч 150 гривень.

«За ці кошти були придбані 30 комплектів білизни для дитячого стаціонару, обладнання для відділення інтенсивної терапії. Ми фінансово підтримали реабілітаційний центр для дітей-інвалідів та закупили необхідні товари для логопедичного кабінету», – розповіла представниця благодійного фонду «Нова Каховка» Олена Ходорковська.

Долучились до добрих справ і представники благодійного фонду Ігоря Колихаєва.

«Нова Каховка стала для мене відкриттям, родзинкою Херсонщини. Те, які тут чудові люди, як люблять місто і дотримуються традицій, викликає захоплення», – сказав Ігор Колихаєв. 

Взяли участь у фестивалі військовики 57-ої бригади, що дислокується у місті, та представники пожежної частини. У двох польових кухнях вони приготували смачні страви і пригощали всіх охочих. «Новокаховська Масниця» знову зібрала всіх мешканців разом і стала своєрідним початком нового туристичного сезону.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН