Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховський міський голова Володимир Коваленко стурбований ходом децентралізаційних процесів

На четвертий рік впровадження реформи децентралізації влади повноважень місцевим громадам додалось, а грошей поменшало. Про це мер заявив на засіданні регіональної ради розвитку, в якій взяли участь народні депутати від Херсонщини, керівники області, виконавчих органів та органів місцевого самоврядування.

Цьогоріч Новокаховська міська рада була змушена звертатись до обласної влади за фінансовою допомогою, оскільки власних коштів на всі статті витрат не вистачало.

«Закон про децентралізацію – унікальний. За ним ми працювали останні три роки, але на четвертий з’явились тенденції, які призведуть до того, що суть закону може бути «вимита». Цього року ми змушені були знімати деякі кошти з об’єктів, щоб виплатити зарплати лікарям. І якби не допомога з області, ми б не виплутались з цієї ситуації. І в бюджеті на наступний рік спостерігається така ж тенденція», – прокоментував «Українському півдню» міський голова Нової Каховки.

Рік добігає кінця, і прийнято підбивати його підсумки. Найважливішою подією для Новокаховської міської ради Володимир Коваленко вважає приєднання чотирьох населених пунктів Дніпрянської селищної ради. Це дозволить надавати жителям більш якісну послугу від держави.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН