Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбувся передпоказ фільму «Вулкан» Романа Бондарчука

У зйомках фільму брали участь жителі Берислава, Зміївки, Милового та Чаплинки. Після показу у столиці творча група представила кінострічку у місцях, де проходили зйомки.

Головний режисер фільму Роман Бондарчук народився і виріс у Херсоні. Відомий своїми документальними стрічками та як арт-директор фестивалю документального кіно Docudays UA. Про те, як виникла ідея фільму, режисер розповів так:

«Все почалось зі знайомства з дядьком моєї дружини, який жив у Бериславі, ексцентричною людиною, яка захоплювалась бізнес-ідеями і збиралась їх реалізувати. Його пристрасть до життя і бажання якось розбагатіти мене прибавлювало. Я слухав його ідеї і в якийсь момент взяв камеру і почав ходити і знімати в його пошуках жетонів німецьких солдатів, в косінні очерету для того, аби продати у Фінляндію. Поступово я дізнавався якісь сімейні байки, історії, які в якийсь момент захотів перетворити на ігровий сценарій. Ми разом з Аллою Тютюнник, Дар’єю Аверченко сіли і написали його фактично за документальними зйомками. Багато збережено оригінальних діалогів, якісь – привнесли місцеві жителі. Мені здається, що кіно справжнє, живе, автентичне про те, як тут живуть, говорять і діють».

Зйомки картини «Вулкан» проходили у кількох селах на березі Каховського водосховища. Головний герой Лукас потрапляє зі столиці до херсонських степів, знайомиться з місцевими жителями.

«Я вважаю, це прекрасна ідея – показати фільм в місцях, де він знімався, людям, які брали участь у зйомках (у масовці, в епізодах). Без них це кіно не відбулося б, і я дуже хочу, щоб вони його полюбили, бо це все ж таки про нашу Херсонщину з усіма її смішними, сумними і абсурдистськими речами», – сказав Роман Бондарчук під час прем’єрного показу його стрічки у Новій Каховці. 

«Вулкан» – спільний проект України, Німеччини та Монако. Ще на початку зйомок творча група звернулась до Новокаховського міського голови Володимира Коваленка за підтримкою.

«Я познайомився з Анною, директоркою фільму, і ми домовились про співпрацю. І зараз я вражений тим, наскільки реально показане життя, яке проходить поряд з нашим містом. У деякі моменти я змушений був переосмислити і своє життя, цей фільм дав мені багато приводів для роздумів. Так багато в житті такого, чому приділяємо увагу, а є прості речі, про які треба пам’ятати і цінувати щодня», – поділився враженнями Володимир Коваленко.

Прем’єра першої ігрової кінострічки Романа Бондарчука відбулась торік у Карлових Варах. Фільм отримав схвальні відгуки світової преси і до 40 нагород на міжнародних фестивалях. 9-го березня режисер фільму Роман Бондарчук був нагороджений Шевченківською премією.

У Херсоні фільм «Вулкан» демонструватиметься з 4 по 17 квітня у кіноконцертній залі «Ювілейний».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН