Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні та Новій Каховці відбулись концерти скрипаля Костянтина Лукинюка (Відео)

На ІІІ Міжнародному конкурсі скрипалів у Львові, що відбувся у жовтні цього року, Костянтин Лукинюк посів друге місце і отримав Приз глядацьких симпатій. Один з найпрестижніших професійних конкурсів носить ім’я професора Олега Криси. Костянтин навчається у цього видатного скрипаля в Істменській школі музики (штат Нью-Йорк, США) і оформив академвідпустку, щоб взяти участь у професійному конкурсі. Про це скрипаль розповів у студії «Українського півдня».

Костянтин – з Чернівців, на скрипку його віддала мама, коли виповнилось 5 років. Спочатку вчився із задоволенням, розповів він, але в підлітковому віці хотів полишити. Перемоги на всеукраїнських та міжнародних конкурсах переконали, що потрібно продовжувати навчання.

«З кожним новим концертом, з кожним новим здобутком я впевнююсь, що це є моїм покликанням. Тож маю робити це найкраще», – сказав Костянтин.

Концерти молодого скрипаля відбулись у Херсоні у готелі «Панорама» та у Новокаховському яхт-клубі. Організувала виступи музиканта Тетяна Воронова, яка займається розвитком внутрішнього туризму.

«Туризм – не лише ландшафти й історичні місця. У Новій Каховці є прекрасний яхт-клуб, який нещодавно вкотре отримав нагороду і визнаний кращим в Україні. Я хочу через культуру об’єднати і яхтсменів, і туроператорів, показати, що Херсонщина може стати центром яхтингу і туризму», – розповіла організаторка фестивалю «InStrumFest» Тетяна Воронова.

Повне інтерв’ю з Костянтином Лукинюком та Тетяною Вороновою дивіться далі:

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН