Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Унікальне видання «Фронтовий Кобзар» презентували у Херсоні (відео)

У Херсонському обласнoму краєзнавчому музеї презентували унікальну книгу «Фронтовий Кобзар», де до віршів Тараса Шевченка художник-ілюстратор Сергій Пущенко створив колажі з портретами бійців 5-го добровольчого батальйону, які він створював і які додавали журналісти – фотографи. Автор проєкту- заслужений діяч мистецтв України Сергій Пущенко, учасник Революції гідності та війни на сході України.

Саме видання складається із 800 сторінок, на обкладинці книги зображено воїна з українським автоматом на тлі прапора України, на розвороті в кінці — Тарас Шевченко в обладунках військового, на сучасній війні.

Також було відкрито мистецьку виставку із 110 портретів воїнів- добровольців, які увійшли до книги “Портрети добровольців на війні”

“110 портретів , 110 доль , але їх набагато більше, тих людей які дали можливість нам зараз жити під мирним небом. Це дуже знаково, що саме Херсонщина приймає таку виставку , адже ми завжди з патріотизмом відносимось до наших героїв,”- зазначає Вікторія Гавренкова, депутат Херсонської обласної ради.

Про свій задум і мету цього проєкту Сергій Пущенко розповідає:
“Я спланував роботу таким чином, щоб через колажі увічнити на словах Кобзаря цей історичний період нашої країни, що ми переживаємо. На обкладинку книги зображено Кобзаря-воїна, який захищає цю країну з автоматом нашого українського виробництва.”
Колекція створювалася протягом майже 6 років.

Також художник планує створити збірку під назвою “Мистецтво дітей в бою за Україну на війні з російськими окупантами”, до якої увійдуть 900 малюнків дітей, надісланих бійцям на фронт.

Своїми роботами Сергій Пущенко ще раз нагадав людям про те, що йде війна на Сході України і це не можна забувати.

Художник дав можливість відчути те життя, яким живуть бійці вже декілька років.

Сергій Козир, голова Херсонської ОДА, поділився своїми враженнями:

“Враження не передати , це дійсно важлива подія. Мурашки йдуть по тілу, бо за цей короткий час ми пережили те, що люди бачили роками і зараз бачать, це те , що відбувається на нашій території, куди ворог увірвався та забрав наші землі. Зараз воїни боронять нашу країну від загарбників ціною власного життя, здоров’я, ціною власного майбутнього.”

За свій суттєвий вклад в патріотичне виховання нації Сергій Пущенко та його колега – Олена Живко, голова Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання добровольців», що допомагала йому , були нагороджені подяками та почесними грамотами.
На виставку завітало багато херсонців.

“Надважливо, щоб підростаюче покоління знало своїх героїв в обличчя. Всі ми прекрасно знаємо, що зараз на Сході у нас відбувається справжня війна, і сьогодні, завдячуючи саме Сергію Пущенку, ми маємо можливість дивитися в очі нашим героям, які боронять нашу неньку-Україну,” -зазначає Галина Лугова, секретар Херсонської міської ради.

Учні і вчителі Херсонського НВК №8 долучилися до презентації “Фронтового Кобзаря”на Херсонщині.

Ірина Фокіна, директор НВК 8 Херсона прокоментувала :”Цей захід – це є виховання в наших дітях патріотизму, любові до своєї країни і бажання в майбутньому її боронити”.

Такі заходи є дуже важливими в житті нашого суспільства. Ми повинні пам’ятати тих, хто оберігає наше життя та спокій. Виставка фотоколажів триватиме до 29 травня.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН