Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці почали сплачувати майнові податки за землю, нерухомість та транспортні засоби (відео)

Максимально значущими майнові податки стали у зв’язку з проведенням реформи децентралізації та відмовою від централізованої моделі управління в державі. До цього податку входять: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плата за землю та транспортний податок.

В інтерв`ю журналістам “Українського Півдня” Ігор Клим, в.о. начальника ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі розповів про особливості сплати цього року та пільги. Ці податки напоповнюють місцеві бюджети, а значить від кожного жителя залежить і інфраструктурний розвиток громади.

У 2020 році загальні надходження від платників майнових податків до місцевих бюджетів склав 718 млн грн або 13,7% загальних надходжень до місцевих бюджетів області. Найбільшу суму сплатили власники та користувачі земельних ділянок 629,7 млн грн, в т. ч. юридичні особи – 393,4 млн грн, громадяни – 236,3 млн гривень. Власники нерухомого майна, відмінного від земельних ділянок, перерахували до місцевих бюджетів – 85,4 млн грн, елітних автомобілів – 3,4 млн гривень.

Цікаво що надходження цих податків від громадян зростають швидше, ніж від юридичних осіб. Так, за 2020 рік темп зростання по громадянах – власниках земельних ділянок та землекористувачів склав 106,5% проти 97% по юридичних особах. Аналогічний стан й по громадянах – власниках нерухомості, якими у 2020 році сплачено на 30% більше, ніж роком раніше, юридичні особи досягли темпу зростання в розмірі 22%.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН