Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Операції із трансплантації проведуть спільно з київськими фахівцями херсонські лікарі (відео)

Відповідний меморандум підписали директор Департаменту здоров’я Херсонської облдержадміністрації Віктор Короленко та генеральний директор ДУ «Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України» Борис Тодуров.

Херсонська обласна клінічна лікарня визначена, як базовий заклад для проведення операцій з трансплантації.

Історія співпраці Інституту серця Міністерства охорони здоров’я України з профільними медзакладами Херсонщини триває майже 20 років. А вже відсьогодні співробітництво вийшло на новий рівень – на рівень трансплантології.

«У березні Херсонська обласна клінічна лікарня має отримати ліцензію на проведення трансплантацій. І сподіваюся, що в цьому році ми зробимо мінімум 2 пересадки серця на базі лікарні. Запрошуємо до співпраці інші клініки Херсонщини».

За словами директора Департаменту здоров’я ОДА Віктора Короленка, підготовка до співпраці з Інститутом серця МОЗ розпочалася ще в травні минулого року. Проводилася навчальна робота з хірургами та іншими спеціалістами, дотичними до процесу трансплантології.

«Документ дає нам право та зобов’язує рухатися вперед для того, щоб пацієнти, які не мають можливості поїхати закордон для пересадки органів, отримали цю допомогу в Херсонській області

Представники влади подякували за увагу до жителів Херсонщини та співпрацю з нашими лікарями.

Зустрівся Борис Тодуров і з депутатами Херсонської обласної ради та громадськістю, він звернувся до депутатів Херсонської обласної ради щодо створення сучасного медичного центру в регіоні, підкресливши, що найголовніша цінність – це життя людини. Тому медичні установи провинні бути забезпечені і сучасним обладнанням , і персоналом!

В Україні щороку потребують трансплантації близько 5000 людей, серед них і жителі Херсонщини. Тепер пацієнти, які потребують пересадки органів зможуть отримати цю допомогу в Херсонській області. Це історична подія для Херсонщини. На 2021 рік заплановано 2 відповідні опеерації з трансплантології, які проведуть на півдні України , на Херсонщині.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН