Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині на обліку в онкооблдиспансері перебуває 32 тисячі хворих (відео)

У телестудії «Український південь» директор Херсонського обласного онкологічного диспансеру, заслужений лікар України Ірина Сокур зазначила: «Рак займає друге місце у світі за смертністю. Це одне із найбільш небезпечних захворювань людства, від якого щорічно із життя йде багато людей.

За даними національного реєстру онкологічної захворюваності, Херсонська область протягом останніх років займає третє місце в Україні. На теперішній час в області знаходиться на обліку більше 30 тисяч хворих на рак, що складає 3% населення області.
Щоденно діагноз «рак» встановлюється 12 мешканцям Херсонщини, із них щоденно помирає 5.

Дуже важливо, щоб всі хворі змогли отримати своєчасно діагностику і якісне лікування. Відкриття Південного центру променевої терапії – дає нові можливості у лікуванні онкологічних хворих. Мета нашого колективу – зробити європейські стандарти променевої терапії доступними для кожного жителя Херсонщини.

Сьогодні обласний онкологічний диспансер розвивається і активно впроваджуються нові методи діагностики і лікування, створюються й достойні умови для перебування хворих і медичних працівників».

Інтерв’ю вела журналіст телестудії «Український південь» Людмила Кравченко.
Детальніше у відео.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН