Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Незаконний улов в понад 1,5 мільйони гривень на Херсонщині виявили водні поліцейські (відео)

3 лютого, поліцейські на воді Херсонщини провели відпрацювання акваторії Чорного моря. Під час рейду правоохоронці виявили два факти браконьєрського вилову водних біоресурсів, в тому числі червонокнижних видів риб. Відтепер причетним до скоєння цього кримінального проступку може загрожувати обмеження волі на строк до трьох років.

Рейд проводився на території Національного природного парку «Джарилгацький». Інспектори помітили, що до берега підійшов промисловий човен “Дніпро”, на борту якого знаходились двоє чоловіків. Громадяни стали вивантажувати на землю мішки.

Як з’ясувалося, в 4 мішках знаходилися червонокнижні види риб. Загалом поліцейські виявили 8 білуг, одну севрюгу, 4 осетри російських, 9 крабів трав’яних та 2 чорноморських калкани. Завдана природному середовищу шкода оцінюється в суму 1 мільйон 625 тисяч гривень.

Правопорушниками виявилися двоє мешканців с. Красне. Одному з них 21 рік, інший на 10 років старше. За даним фактом розпочате кримінальне провадження, відкрите за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

За скоєння цього кримінального проступку передбачене покарання у виді штрафу в сумі від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН