Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбувся круглий стіл між виробничниками та науковцями (відео)

Як підготувати кваліфікованих спеціалістів? Саме таке питання розглядалося за круглим столом між представниками бізнесу, виробничниками та викладачами Херсонського національно-технічного університету. Зустріч відбулася за підтримки Херсонської торгово-промислової палати, яка і стала майданчиком для обговорення. Під час усього заходу на онлайн-звязку знаходилися студенти, викладачі та представники шести провідних технічних вузів України зі Львову, Одеси, Харкова, Чернігова та Вінниці.
Президент Херсонської торгово-промислової палати Вікторія Остроумова підкреслила – важливість цього діалогу.

Підприємці задоволені тим, що Херсонська торгово-промислова палата почала дискусію щодо сучасних потреб ринку праці. Хоча на початку заходу знайти порозуміння було непросто, через жваве обговорення в більшості учасники все ж дійшли до такої думки.

В ході дискусії представники підприємств висловили свої рекомендації щодо підготовки майбутніх спеціалістів та наголосили на нагальних потребах.

Окрім ідей та пропозицій щодо наближенню знань і вмінь студентів до сучасних вимог ринку праці, підприємства також готові надати і посильну підтримку у форматі екскурсій, практичного навчання та інформаційної роботи.

Важливо, щоб молоді спеціалісти мали також гарантоване робоче місце, на рахунок цього свою думку висловив керівник компанії «Інтер Склад», що працює на міжнародному рівні.

Представники Херсонського національно-технічного університету, що виступив ініціатором круглого столу зазначили, що всі коментарі керівників підприємств щодо підготовки майбутніх спеціалістів візьмуть до уваги, до того ж обговорили і проблеми навчальних закладів. Домовленості щодо майбутньої співпраці сформувалися вже під час заходу.

За статистикою близько 90 % студентів після завершення навчання не йдуть працювати за фахом.

Президент Херсонської торгово-промислової палати Вікторія Остроумова підкреслила, що наш регіон одним із перших запровадив такий формат зустрічі. І планують підтримувати його і надалі.

Дискусія допомогла намітити перші реальні кроки до осучаснення освітньо-професійних програм технічних університетів, приведення їх у відповідність до реалій ринку праці та потреб промислових підприємств. Важливо навчати студентів тому, що справді матиме перспективи в реальному секторі економіки – а отже, освіта має йти в ногу з сучасними виробничими підприємствами, яких в Україні чимало.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН