Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільники місцевих рад Херсонщини обговорили стратегічні питання розвитку громад

На засіданні Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України були озвучені питання, які потребують вирішення на законодавчому і урядовому рівні. Голови місцевого самоврядування висловили свої думки щодо децентралізації, фінансування делегованих повноважень, врегулювання земельних і житлово-комунальних проблем.

Член правління Асоціації міст України, заступник голови регіонального відділення Володимир Коваленко окреслив нагальні проблеми життєдіяльності місцевих рад.

«Ми маємо «звірити годинники», узгодити плани, як через наших представників у Верховній Раді вирішити наступні питання: по-перше, перспективний план з утворення ОТГ в області має бути варіативним, щоб давати можливість громадам самим вирішувати. По-друге, держава фінансує делеговані повноваження не в повному обсязі, спираючись на те, що у нас область малонаселена, але не можна розраховувати кожну область за однією ж і тією формулою. І наступне – законодавча база з врегулювання земельних відносин і житлово-комунальної галузі є різношерстою і не завжди діє на користь громадам», – сказав Володимир Коваленко.

Під час обговорення представники регіонального відділення АМУ виклали свої пропозиції у спільному протоколі. Рада правління Асоціації міст планує впроваджувати їх через представників у парламенті і взаємодію з урядовцями.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН