Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голова Херсонської ОДА з робочим візитом завітав до Нової Каховки

Сьогодні, 20 вересня, до Нової Каховки завітали голова Херсонської ОДА Андрій  Гордєєв та його заступник Андрій Балонь.

У першій половині дня вони відвідали Каховку, де оглянули районну лікарню. Аналогічний візит здійснили  і до Центральної міської лікарні Нової Каховки, де оглянули відділення інтенсивної терапії, кардіологічне та капітально відремонтоване інфекційне, яке  планується  здати в експлуатацію до Дня міста і найближчим часом розпочати прийом хворих, повідомляє НК Онлайн.

Обласний очільник був приємно вражений побаченим. Треба зазначити,  що перед  цим, у лютому, з таким же візитом у відділенні інтенсивної терапії побував директор Інституту серця МОЗ України Борис Тодуров. Лікар  зі світовим  ім’ям високо оцінив роботу новокаховських медиків і місцевої влади, завдяки спільним зусиллям яких  у  місті зроблено усе необхідне  для прийому пацієнтів  у тяжкому стані,  які страждають сердечно-судинними захворюваннями.

Сьогодні ж під час відвідин Андрій Анатолійович поспілкувався з пацієнтами кардіологічного відділення, які як ніхто інший можуть оцінити роботу  даної установи.

Також він мав нагоду безпосередньо поговорити з Анатолієм Подофою, керівником ПАТ «Фірма Херсоноблагробуд», яке виконує ремонті роботи в інфекційному відділенні.

Підсумовуючи побачене,  очільник Херсонщини повідомив журналістам, що головною метою його робочого візиту був огляд і порівняння медичних закладів двох міст-сусідів. За його словами, в кожному лікувальному закладі  є  свої переваги.

Безумовно, Нова Каховка має єдині в області (за винятком Херсона) центр інтенсивної терапії та  інфекційне відділення,   яке   з  дня   на  день розпочне   роботу.   Місто  має багатий потенціал медичних кадрів.  А це,  переконаний Гордєєв, як і матеріальна база   лікарняних   закладів,   повинно бути визначальним  у виборі центру Таврійського госпітального округу.

“У лікарні Нової Каховки однозначно є переваги, яких немає у інших районних лікарнях,” – завершив свій виступ очільник Херсонської ОДА.

Варто відзначити:  при його створенні  Департамент охорони  здоров’я Херсонської  ОДА визначив центром саме Нову Каховку. Відповідна інформація та мапа округів розміщена на офіційному сайті Департаменту.

До останнього часу з цього приводу не виникало  ані питань, ані сумнівів. Проте, у процес призначення центра госпітального округу   втрутився народний  депутат від Каховки Сергій Хлань. Він вважає, що саме його місто має стати таким центром. Це втручання, на думку більшості новокаховчан, є абсолютно недоречним і має суто суб’єктивний  характер. На  жаль, свого бачення з цього питання не висловив депутат ВР від Нової Каховки   Іван   Вінник. Наміри ж каховського депутата є лобістськими і суб’єктивними. Це очевидно.

У будь-якому разі,  висновки робити зарано.  Лишається сподіватися, що остаточне рішення буде  ухвалене на користь Нової Каховки, яка однозначно має кращими матеріальну базу та кадровий потенціал.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН