Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка готується до зими

26 вересня, відбулося планове засідання виконкому, на якому розглядалося більше 40 питань та основне з них – готовність господарського комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018р.р, повідомляє НК Онлайн.

Перший заступник міського голови Леонід Чурсинов доповів: цього року з бюджету розвитку на підготовку об’єктів соціальної сфери до опалювального сезону було виділено 10 млн.грн., з яких 5 млн.грн. спрямовано в освітню галузь, біля 3 млн.грн. – в лікарню, решта – в об’єкти культури. Місто ще не вкладало в ремонтно-підготовчі роботи стільки коштів, зауважив куратор комунального господарства міста, проте не всі роботи завершені, і найбільше «хвостів» в сенсі завершення ремонтів у освітян. Вірогідно, що до початку опалювального сезону, який, судячи з прогнозів синоптиків, розпочнеться 15-20 жовтня, всі ремонтні роботи завершаться.

Після звіту Л.Чурсинов вислухав керівників комунальних господарств і окреслив першочергові завдання для них. По-перше, на контролі питання вчасних розрахунків за тепло і щодекадне інформування відділу комунального господарства міста щодо стану опалення об’єктів соціальної сфери. На випадок надзвичайних ситуацій взимку у комунальників повинен бути триденний резервний запас паливно-мастильних матеріалів. До 1 листопада в КП «ШЕУ» повинні створити аварійні бригади, диспетчерський пункт та розробити маршрути руху спецтехніки під час снігопадів та ожеледиці. А цілодобово чергувати аварійні бригади почнуть з 15 листопада.

Звичайно ж, на контролі безпечна експлуатація дорожніх мереж міста, тротуарів, внутрішньо квартальних проїздів, якими можна було б спокійно пересуватися взимку.

Якщо говорити про об’єкти соціальної сфери, то наразі всі вони мають паспорти готовності до прийому тепла. Раніше прогнозувалося, що дві міські котельні будуть працювати з використанням газу. Тепер Л.Чурсинов повідомив: котельня №1 переведена на альтернативний вид палива. Тож в місті залишиться «газовою» тільки одна котельня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН