Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка говорить на FM-хвилі

Жителі Нової Каховки, Таврійська і 8 сіл і селищ, що входять до Новокаховської міської ради, можуть чути місцеві новини на частоті 100.9 FM. За угодою з херсонською телерадіоорганізацією, дві години на день в ефірі звучить «Радіо Нової Каховки».

Перейти на ефірне мовлення змусили постійні проблеми з дротовим радіо. «Укртелеком», який надає ці послуги, місяцями не відновлює роботу радіоточок.

«Не з нашої вини і не через небажання слухачів ми змушені були шукати вихід зі становища. Новокаховчани дуже люблять слухати радіо. Я навіть не очікувала, що вони будуть так його захищати, телефонувати до Херсона і Києва. Їх обурювало, що так довго не відновлюється робота дротового радіо. Тому ми разом з представником Національної ради з питань телебачення і радіомовлення обговорили це питання, підготували документи на проект «Радіо громад». Але для того щоб прорахувати частоту, потрібен тривалий час. Ми уклали угоду з телерадіоорганізацією «Софія» і протягом двох годин можемо транслювати свої програми на хвилі 100.9 FM», – розповіла редактор «Радіо Нової Каховки» Вікторія Деркач.

Поряд з цим випуски продовжують транслюватись і по дротовому радіо. 3 тисячі користувачів ще залишаються абонентами «Укртелекому». Та й не всі літні люди можуть перейти на прослуховування ефірних передач. Територія розповсюдження сигналу була протестована, практично у кожній квартирі, будинку зафіксований потужний сигнал.

Новокаховські радійщики виходять в ефір з півгодинними випусками о 7 та 11 ранку, а також увечері з 18 до 19 години. Також публікують власну інформацію на сторінці «Радіо Нової Каховки» в Інтернеті.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН