Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нові докази співпраці колишніх викладачів з окупаційною владою оприлюднив херсонський виш

Війна – жахливе і неприпустиме явище… Однак саме вона, як лакмусовий папірець, проявляє характер, внутрішній стрижень та громадянську позицію кожного… Це час, коли не можна бути одночасно «з двох боків барикад»… Окупація Херсона, яка сталася в перші дні війни, створення фейкового навчального закладу на матеріально-технічній базі тимчасово переміщеного Херсонського національного технічного університету, спроби окупаційної влади залучити наших викладачів та співробітників до роботи в ньому, на жаль, виявили осіб, які прийняли цю пропозицію та перейшли на бік темряви.

При надходженні інформації про факти співпраці з окупаційною владою, керівництво ХНТУ одразу реагувало. Такі «співробітники» або звільнялися, або з ними було призупинено трудові відносини до з’ясування всіх обставин.
Так, 28.07.2022 року в.о. ректора Олена Чепелюк отримала i відразу опублікувала на приватній сторінці у соціальній мережі Фейсбук наказ окупаційної влади щодо призначення галини райко псевдоректором новоствореного фейкового університету.
На першому у новому навчальному році засіданні Вченої Ради ХНТУ колектив університету одностайно ухвалив принципове рішення не співпрацювати з колишніми співробітниками, які мали відносини з ворогом.
Крім того, всі документи, які надходили до керівництва ХНТУ та підтверджували факти колаборації, негайно передавалися у правоохоронні органи, а адміністрація університету неодноразово давала свідчення Національній поліції України та Службі безпеки України щодо виявлених фактів колаборації
Але ми твердо переконані в тому, що інформація щодо осіб, які зрадили свою країну, своє місто, свій університет, не має бути таємною. Попереду ще багато роботи щодо відновлення всього того, що зруйнувала росія. Ми побудуємо багату і квітучу країну для наших дітей та онуків, але в ній не має бути місця для зрадників!

Тому зараз, після перевірки всіх отриманих документів, що були знайдені після деокупації університету, правоохоронними органами, ми вже можемо розкрити прізвища тих наших співробітників (вже в минулому), хто підтримав кроваву агресію російської федерації проти незалежної України та перейшов на бік окупантів.

Херсонський національний технічний університет – ХНТУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН