Аграріям півдня України пропонують вирощувати нішеві культури

Нішеві культури витримують різкі перепади температур, не потребують багато вологи, засухостійкі. Їх вирощування паралельно з основними культурами є страховкою для фермерів і приносить додаткові прибутки. На базі фермерського господарства «Павлівські» у селі Веселому Бериславського району відбувся work shop «Успішні історії нішевих культур».

Презентація організована громадською організацією «Земля Таврії» та «Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва» (за підтримки Міністерства зовнішніх справ Канади). На захід запросили аграріїв Миколаївської, Одеської, Запорізької та Херсонської області.

«Наше завдання сьогодні – підтримати мілких та середніх фермерів, щоб вони змогли консолідувати товарні партії і виходили на нові ринки. Тобто не продавали перекупникам, а мали різні канали збуту: торгові мережі, переробні підприємства, експорт. Проект спрямований на фундаментальні зміни плодоовочевого ринку в України. Ми пропагандуємо, щоб сільгоспвиробники реєструвались, платили податки, які підуть на розвиток регіону», – сказав менеджер з розвитку плодоовочевого ланцюжка «Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва» Ярослав Казмирський.

Work shop відбувся на базі успішного фермерського господарства «Павлівські». Під час екскурсії учасники змогли побачити, як, крім основних культур, вирощуються полуниця, лохина, ожина, виноград. Експерти проекту познайомили з технологіями вирощування голонасінного гарбуза, бебі-овочів, мікрогріну, амаранту, нуту, обліпихи, шипшини, трюфелю, спаржі у закритому ґрунті.

Кліматичні умови півдня України сприяють вирощуванню «модних» культур, які користуються попитом і на зовнішніх ринках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code