Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Басейн у ХДУ зводиться для всієї громади

У басейні малюки зможуть робити перші спроби триматися на водній поверхні, школярі і студенти – набувати навичок плавання, професійні пловці – тренуватись і завойовувати призові місця на змаганнях.

Будівництво плавального басейну на території Херсонського державного університету розпочалось у жовтні минулого року. Кошти на його будівництво пролобіював народний депутат, обраний ректор ХДУ Олександр Співаковський:

«Ці кошти спрямовані на створення сучасного інфраструктурного об’єкту Херсона. Це правильна освітянська позиція! Ми хочемо зробити так, щоб якомога більше містян мали можливість отримувати сучасну послугу. Державний університет – відкритий майданчик для Херсона», – запевнив Олександр Співаковський.

На заняття у басейні будуть виділені квоти. Найбільшу матиме, зрозуміло, факультет фізичного виховання, де виховується спортивна еліта Херсонщини. Матимуть час для занять студенти інших факультетів ХДУ, школярі і вихованці дитячих садків міста.

«На стадії підготовки документів для будівництва ми домовились з керівництвом вишу про те, що у басейні займатимуться учні херсонських середніх навчальних закладів та дошкільники. Ми живемо на Дніпрі, але багато дітей не вміють плавати і статистика нещасних випадків на воді вражає. У програмі фізичного виховання є розділ – плавання, але він не виконувався через те, що не було умов. Було багато критики на адресу цього будівництва, але в результаті ми маємо споруду, яка служитиме громаді і для розвитку наших дітей, і тут зможуть займатись люди з обмеженими можливостями. Це велика перемога Олександра Співаковського», – сказав начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов, який зустрівся з керівниками ХДУ для узгодження графіку відвідин басейну колективами закладів освіти.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН