Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Будьте локальними патріотами. Херсон потребує вашої краси, знань, мотивації», – Олександр Співаковський

«Будьте локальними патріотами. Херсон потребує вашої краси, знань, мотивації». З таким закликом звернувся до випускників Херсонської спеціалізованої школи №12 обраний ректор ХДУ, народний депутат Олександр Співаковський.

Діти з першого класу вивчають французьку, з п’ятого – англійську і виходять зі шкільних стін, знаючи, як мінімум, три-чотири мови. 12-а школа утворена 1978-го, за три роки набула статусу спеціалізованої. Програма старшої школи передбачає вивчення літератури, країнознавства та ділового мовлення з французькою мовою викладання.

На випускному вечорі було чимало гостей. Депутат Херсонської обласної ради, підприємець Юрій Рожков завжди, як-то кажуть, на відстані простягнутої року від колективу школи, що входить до його виборчого округу.

«Приємно бачити на нашому святі народного депутата України Олександра Володимировича Співаковського. Ця людина зробила дуже багато для розвитку і просування освіти в Україні. Я читаю законопроекти, які подає депутат від Херсонщини і які вже набули чинності, і розумію, що він в силах багато чого ще зробити на законодавчій ниві», – сказав Юрій Рожков.

Депутатів різних рівнів поєднує давня співпраця. Юрій Рожков є членом наглядової ради Херсонського державного університету. Обраний ректор виші Олександр Співаковський закликав абітурієнтів продовжити системне навчання, закладене в школі, в університетських стінах.

«Освіта для мене – це просто шанс, інструмент досягнення своєї мети. Пригадую, як 45 років тому я закінчив спецклас з математики у своїй рідній 20-ці. Багато часу сплило, є діти й онуки, але я завжди повертаюсь у той момент – шкільний випускний. І для вас він теж буде пам’ятним, бо далі ви будете будувати самі своє життя. І базові знання, які дали вам вчителі рідної школи, можете продовжити у вищій школі. ХДУ в змозі забезпечити вам гарну освіту й подальше працевлаштування», – запевнив Олександр Співаковський.

Олександр Співаковський балотується по 182-ому одномандатному виборчому округу.

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН