Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міжнародна ІТ-компанія відкрила оновлений офіс у Херсоні (відео)

До 30-річчя незалежності України відбулося відкриття оновленого офісу міжнародної компанії DataArt. З цієї нагоди до Херсона завітав президент і співзасновник міжнародної компанії із розробки програмного забезпечення Євген Голанд.

І не випадково, бо перший офіс американської компанії в Україні з’явився 14 років тому у Херсоні, саме на базі Херсонського державного університету, який випускає якісно підготовлених спеціалістів ІТ-сфери, які затребувані на ринку праці.

Олександр Співаковський, ректор Херсонського державного університету, назначив:
Ми повинні розуміти, що Херсонщина –  це не тільки сільське господарство, це також той сектор, де ми створюємо інтелектуальний продукт і тому візит Євгена Голанда для нас дуже важливий.”

У далекому 2007-му році усе розпочиналося з 6 програмістів, зараз у херсонському офісі працюють майже 300 співробітників, з яких близько 30% колективу – це випускники та студенти Херсонського державного університету.

Євген Голанд мав на меті поспілкуватися з колективом, особисто оцінити можливості зростання Офісу в Херсоні, проаналізувати перспективи розвитку компанії в умовах пандемії.

Євген Голанд – президент і співзасновник міжнародної компанії із розробки програмного забезпечення DataArt, розповідає:” Період пандемії був складним етапом для всіх, але ІТ- простір тільки збільшився і це нам дало можливість відкрити нову лінійку “DataAtr- remount”, де ми наймаємо людей, не тільки в тих локаціях, де у нас знаходяться офіси, а це -30 офісів в світі і 8 в Україні, а й з тих локацій, де у нас немає офісів. Це відкриває великі можливості як для нас, так і для професіоналів, які хочуть розвиватися там, де вони народилися

Наразі DataArt є сумлінним платником податків, забезпечує співробітників гідними умовами праці та високою заробітною платою, що важливо для того, щоб молодь залишалася в регіоні.

Олександр Самойленко, голова Херсонської обласної ради, зазначає:

Радий перебувати в офісі компанії, яка створює високоцінний продукт через розвиток людських можливостей, надає великій кількості херсонців робочі місця, які підкріплюються досить високою зарплатою, відрахування податків, що йдуть до місцевого бюджету. Це один із реальних заходів з утримання талановитих людей на території області “.

DataArt займає важливу роль у розвитку ІТ-сфери, і в залученні інвестицій саме на Херсонщині.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир коментує:

В першу чергу хочу висловити слова подяки, за те що відкрили такий офіс саме тут у нас, на Херсонщині. Такі проєкти є важливими для регіону та розвитку людського капіталу. Тому, співпрацюючи з ними, Херсонщина впевнено крокує до кращого майбутнього”.

Олена Муха

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН