Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні завершується міжнародний форум AGROPORT-2019

У Херсонському аеропорту відкрився форум з розвитку фермерства «AGROPORT»- південь». До участі запрошені представники дрібних та середніх фермерських господарств Херсонської, Миколаївської, Одеської, Запорізької, Кіровоградської та Дніпропетровської областей. Серед ключових тем – інвестиційний потенціал південної України, логістика сільгосппродукції, зрошення, різні напрямки рослинництва та тваринництва.

«Дуже вірю, що сьогоднішні дискусії, перемовини приведуть до конкретних контрактів, інвестицій, створення нових підприємств і відкриття робочих місць. Ми маємо амбіцію, щоб Херсонщина була пілотним регіоном у багатьох галузях: у переробці сільгосппродукції, обміну технологіями, транспорті, зведенні інфраструктурних об’єктів», – сказав на відкритті форуму голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Розвиток будь-яких видів агробізнесу неможливий без висококласних спеціалістів. Херсонський державний університет готує фахівців 54 спеціальностей у 20 галузях знань. Багато з випускників вишу працюють саме в аграрному бізнесі.

«Наш університет є класичною вищою школою, яка готує спеціалістів і для сільського господарства в тому числі. Це і менеджери, і юристи, і журналісти, соціальні працівники, фахівці в галузі бухгалтерського обліку і аудиту. Є в нас і спеціалізації, як-от переробка сільгосппродукції, транспорт. Тобто наш університет на чолі з обраним ректором Олександром Співаковським чітко розуміє, що аграрний бізнес буде розвиватись, якщо у цю галузь прийдуть класні фахівці. І наш заклад здатен таких фахівців готувати», – розповіла в. о. ректора ХДУ Наталія Тюхтенко.

Другий рік поспіль одна з найважливіших подій аграрного року відбувається у терміналах, виставкових площах і аеродромних перонах летовищ трьох міст України – Львова, Херсона й Харкова. Дуже важливим для регіону й України, що Херсон має свій аеропорт, вважає обраний ректор ХДУ, народний депутат Олександр Співаковський. За час своєї каденції мажоритарник зумів залучити кошти Державного фонду регіонального розвитку до розбудови летовища.

«На жаль, не почув під час обговорення на форумі проблем університетських досліджень, того, що може зробити вища школа. Але, сподіваюсь, цей контекст теж розглядатиметься на заході з розвитку аграрного бізнесу. В цілому, дуже важливо проводити такі виставки. Коли об’єднується влада – від президента до міської ради, то ми маємо такий потужний інфраструктурний об’єкт як аеропорт. Після окупації Криму Херсон став південним форпостом, і якщо б до летовища додати ще гарні автошляхи, то регіон став більш інвестиційно привабливим. Але за технологіями не слід забувати про те, заради кого це робиться – про людину і про її капіталізацію», – підкреслив народний депутат Олександр Співаковський.

«AGROPORT»- південь» триватиме три дні. Традиційно в його рамках відбуватиметься Українське Трипілля – демонстраційні покази на полях. У західних й східних регіонах виїзди відбуваються в один із днів форуму. Херсонщина ж демонструватиме свої надбання щодня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН