Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські аграрії запустили флешмоб #НіПродажуЗемліІноземцям

#НіПродажуЗемліІноземцям

Сьогодні депутати обласної ради та аграрії Херсонщини на спільному засіданні підняли питання ринку землі і допуску на нього громадян іноземних держав. Як розповів «Українському півдню» засновник агропідприємства «Злато Таврії», депутат обласної ради Ігор Йосипенко, учасники зібрання дійшли думки: перш ніж відкрити ринок землі треба вирішити кілька невідкладних завдань.

До першочергових віднесли – провести інвентаризацію земельних ділянок і внести дані до Держгеокадастру, вирішити питання розпаювання земель державних підприємств і виділити гектари для надання учасникам АТО та ООС.

«Особисто я і більшість депутатів та аграріїв розуміємо, що мораторій на продаж землі треба знімати. Але держава повинна виписати законодавство так, щоб кожен найдрібніший фермер мав доступ і можливість купити цю цемлю. І якщо спитати зараз у аграрія, чи є в нього гроші, щоб купити землю, то ви почуєте, що їх немає і вони вкладені в активи. Тож, друге завдання для держави – створити фінансову інституцію, яка б видавала дешеві кредити фермерам на тривалий час, і вони могли викупити землю у власність. Ми пропонуємо перехідний період у 5-10 років, під час якого матимуть право на купівлю землі виключно тільки громадяни України, а потім – вже дозволити купувати її іноземцям», – сказав Ігор Йосипенко.

Депутат облради звернувся до жителів області із закликом долучитись до флешмобу #НіПродажуЗемліІноземцям у соцмережах.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН