Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці не дочекаються якісних доріг цього року

У бюджеті Херсона на 2019 рік виділено 25 мільйонів гривень на ремонт покриття центральних автошляхів міста і 16 мільйонів – на прокладення внутрішньобудинкових проїздів. Влітку роботи мали б йти інтенсивно, натомість активізації ремонтних бригад жителі поки не помічають. Фінвідділ міськвиконкому виділяє щомісяця на ці видатки 2,8 мільйона гривень, тобто до кінця сезону лише третина від плану буде виконана. Заплановані ж 25 мільйонів – це лише восьма частина від необхідної суми на ремонт всіх шляхів у Херсоні. Депутат міської ради Артем Кияновський надав ці цифри кореспонденту «Українського півдня».

«Херсонці не дочекаються якісних доріг цього року. Ремонти йдуть на округах депутатів, лояльних до мера. На деякі округи витрачаються по 10 мільйонів гривень, коли на ремонт всіх херсонських доріг – 25! Восени, коли ремонтувати асфальтове покриття буде неможливо через дощі, невикористані кошти знову підуть на статті витрат, які неможливо порахувати. Наприклад, на прибирання вулиць, заміну вуличного освітлення. Вулицю Суворова прибирають підприємці, а кошти списує управління ЖКГ. І взагалі, графік прибирання міських вулиць – це дуже страшна таємниця! Скільки я не звертався, не міг добитись відповіді», – прокоментував Артем Кияновський.

Депутат також зазначив, що ремонтувати дороги в Херсоні не погоджуються більшість підприємців. Мало хто хоче працювати за низьку ціну і авансом, бо розраховуватись виконавча влада не поспішає. Ремонтні бригади працюють в Олешках, Каховці, інших областях України, а не в вдома.

«Дуже прикро, що звернення херсонців щодо якості доріг до правоохоронних органів ігноруються міською владою. Я як депутат постійно наголошую на цьому. Але якщо ми будемо дозволяти владі так себе поводити з нами, то й надалі житимемо у смітті і без доріг», – впевнений депутат міськради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН