Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На сцені театру діти Школи гуманітарної праці презентували мюзикл «Пригоди Тома Сойєра»

Прем’єра музичної вистави, в якій задіяні учні «Школи гуманітарної праці», студенти училища культури і державного університету та актори Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру, відбулась у День знань. На другий показ запросили учнів херсонських шкіл.

«У нас діють шкільні театри в кількох закладах. Але ми хочемо, щоб діти звикали до великої сцени, впевнено почувались перед глядачами. Тому ми зібрали херсонських школярів, щоб вони побачили, як їхні однолітки можуть разом з професійними акторами грати гарну виставу. А ще одна мета – залучити дітей до читання, до театральних постановок», – сказав начальник відділу освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов.

Історія Тома Сойєра та його друга Гекльберрі Фіна звучить по-новому, з сучасним музичним супроводом, в ній багато пісень і танців. Дорослі ролі виконують актори театру Куліша: народна артистка Олена Галл-Савальська, заслужений артист Сергій Михайловський, Таїсія Новачук, Євген Гамаюнов, Валерій Гайфуллін, Микола Степаненко, Антон Лисенко. У головній ролі – учень «Школи гуманітарної праці» Михайло Карнауш.

«Приємно виступати перед дітьми, які хочуть дивитись виставу, люблять читати книжки. Можливо, хтось із них теж захоче стати актором», – поділився Михайло.

У мюзиклі виступили народні артисти Олександр Гоноболін та Наталія Лелеко. Костюми виготовила заслужена художниця України Ольга Гоноболіна. Вокальні та хореографічні номери виконали студенти училища культури та факультету культури і мистецтв ХДУ. Весь зірковий склад об’єднав в одному проєкті директор «Школи гуманітарної праці» Артем Кияновський. Фінальним акордом заходу стало нагородження переможців місячника шкільних бібліотек.

«Ми підбиваємо підсумки місячника шкільних бібліотек. Працівники книгозбірень, які перемогли у конкурсі, а також кращі читачі отримають грамоти та премії», – сказав Артем Кияновський.

До кожної з грамот, які отримували переможці місячника, додавалась і заохочувальна премія. Кращі читачі отримали по 300 гривень від директора Школи гуманітарної праці, бібліотекарі – грамоти від міського голови та премію від міського управління культури.

Також колектив Школи гуманітарної праці передав 5000 гривень керівнику Палацу дитячої та юнацької творчості Любові Окатовій для придбання звукового обладнання.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН