Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

28-річчя відзначила одна з кращих шкіл Херсона (Відео)

«Школа гуманітарної праці» відзначила своє 28-ліття. В обласному академічному музично-драматичному театрі імені М. Куліша відбулись урочистості і святковий концерт. Перша в Україні експериментальна школа пройшла шлях у 28 років, об’єднала висококваліфікованих педагогів у потужний колектив, розробила і впровадила 10 авторських курсів, навчає і виховує династії херсонців і жителів міста.

Засновник і беззмінний керівник школи Артем Кияновський пригадав, як важко було розпочинати справу – відкрити приватну школу, а за 18 років довести, що навчальний заклад є одним з кращих в області і змінити форму власності на комунальну.

«Я іноді запитую себе, чи потрібно все це? Але, по-перше, ШГП – це 150 педагогів, з яких 50 мають вищу кваліфікаційну категорію, більше 30 – вчителі-методисти, кандидати наук, вчені – у нас один з кращих педагогічних колективів. По-друге, це батьки дітей, які довіряють нам їх навчання і виховання. У нас вже вчаться діти дітей, брати й сестри, ми за цей час стали сімейною школою. І це змушує нас прагнути кращого», – сказав у виступі Артем Кияновський.

Половина минулорічних випускників ШГП здали ЗНО з української мови та літератури на найвищі бали, 2 випускники закінчили школу із золотими і один – із срібною медалями. Це – підсумки минулого року. Вже зараз учениця «Школи гуманітарної праці» посіла перше місце в олімпіаді з російської мови та івриту, четверо перемогли на обласному конкурсі з української мови, шість беруть участь у конкурсі Малої академії наук і 12 – в обласному етапі МАН.

«Що є конкурентною перевагою наших дітей у майбутньому? ШГП відповідає на це питання – людину потрібно вчити бути успішною. Це доволі складно: потрібна віра у власні сили, бекграунд (знання точних наук і мов). І успішні люди, які прийшли на урочистості школи, де виховуються їхні діти, обрали саме вашу школу. І це є оцінка вашої роботи», – наголосив ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

«Я прийшов на святкування не з порожніми руками – хочу подарувати школі видання сучасних херсонських та українських письменників. Всім, хто навчає, і всім, хто навчається, хочу побажати оптимізму, успіхів, перемог заради розвитку Херсонщини і України», – привітав колектив школи голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

Урочистості завершились святковим концертом за участі учнів школи, акторів театру, студентів факультету культури й мистецтв ХДУ та Херсонського училища культури.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН