Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Юних науковців відзначили у херсонській школі (відео)

У Школі гуманітарної праці були нагороджені переможці конкурсів «Майстер буктрейлеру», «Наука навколо нас» та Малої академії наук. Захід було проведено з дотриманням карантинних вимог.

Виявлення і підтримка обдарованих учнів, залучення їх до науково-дослідної роботи, надання кожному учневі індивідуальної педагогічної допомоги – найважливіші завдання педагогічного колективу школи. Тут працюють п’ять кандидатів наук та 80 вчителів вищої кваліфікаційної категорії. Також у школі функціонує наукове товариство «Ерудит», яке видає збірки наукових робіт учнів-членів МАН. Збірки редагуються вченими.

Директор Школи гуманітарної праці Артем Кияновський розповів про конкурс «Майстер буктрейлеру»: «Діти мають прочитати книгу і спробувати зацікавити інших. Оскільки ми дуже сучасна школа, то ми проводимо конкурси з грошовими винагородами».

Артем Олександрович наголосив на тому, що школа займається з учнями наукою, вони мають можливість разом з вченими робити власний продукт, поєднуючи різні галузі, наприклад ІТ-технології і книгу: «У нас є кілька наукових гуртків. Ми намагаємося прищепити дітям інтерес до науки, аби вони отримували насолоду від застосування власних знань. Створюючи власні наукові доробки, беручи участь у конкурсах, захистах робіт, створюється відповідне конкурентне середовище. Довше всіх живуть ті люди, які вирішують складні задачі». Важливо, що багато випускників школи вдячні саме за те, що під час навчання змогли доторкнутися до наукової діяльності та навчилися формулювати і висловлювати власну думку. «Це те, без чого сучасна людина не може існувати».

Школа має авторську методику розвиваючого навчання. «Ми робимо все, аби наш досвід був корисним для інших українських шкіл. Зараз ми готуємо ряд педагогічних публікацій з дистанційного навчання і залучення дітей до наукових пошуків», — зазначив директор школи.

За його словами, важливо не просто знаходити найсильніших дітей і готувати переможців олімпіад, а знаходити талант у кожній дитині.

Під час вручення нагород Артем Олександрович звернувся до учнів: «Не дивлячись на те, що наша школа гуманітарного спрямування, наші випускники обирають також інженерні спеціальності, медичні та технічні університети, успішно складають іспити з математики. Адже вчителі виконують свій обов’язок педагога з любов’ю та повагою до професії. Я хочу побажати усім учням успіхів у науковій діяльності. Адже незалежно від того, чим ви будете займатися, ви завжди маєте можливість дізнаватися щось нове, робити власні висновки. Дуже хочу, аби вміння і бажання думати супроводжувало вас все життя».

Марина Азізова

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН