Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відремонтували прибудинкові проїзди, які роками були зруйновані

Прибудинковий проїзд по Миру, 5 і 5А відремонтували за кошти міського бюджету. Дорога, що вела до двох херсонських багатоповерхівок, була вкрита суцільними ямами і вибоїнами. Під’їжджати до вхідних дверей відмовлялись водії карети «швидкої» та таксі. У будинках мешкають люди з інвалідністю та пенсіонери. Для них цей шлях був інколи нездоланним.

Протягом шести років у будинку 5А проживає громадський активіст із захисту прав людей з інвалідністю Віктор Булка. Він сам пересувається на протезі. Віктор став ініціатором звернення спочатку до депутатів міської ради, потім – з офіційним листом до міського голови, згодом – до управління доріг Херсона. Відповідь була одна: фінансування не вистачає. Тільки звернувшись до депутата свого округу, мешканці дочекались ремонту покриття внутрішньодомового проїзду.

«Я вважаю, що у роботі міської ради є багато проблем. Я покладаю великі надії, що з приходом нового Президента, нового керівництва області будуть прийняті організаційні рішення по роботі міської ради та виконавчої влади. Зараз ми бачимо, наскільки важливі кошти на лікарні, дороги, школи, а вони спрямовуються невідомо куди. Управлінню доріг на літні місяці виділено 2 млн. грн., і наступні надходження будуть у листопаді-грудні… А на кожній сесії 80-100 мільйонів шляхом перерозподілу виділяються на комунальні підприємства, які очолюють депутати», – прокоментував депутат міської ради Артем Кияновський.

Від часу звернення депутата до фактичного завершення ремонтних робіт минув рік. Тільки особисті наполягання «просунули» справу і управління доріг проклалао 712 квадратних метрів асфальтового покриття. Мешканці будинків задоволені: хоч щось зроблено, хоча якість виконання бажає кращого.

«Біля сміттєвих баків не прокладений асфальт, там і досі стоїть вода. Перед самими вхідними дверима є прогалини. Але, звичайно, стало легше пересуватись. Завдяки Артему Кияновському дорогу відремонтували», – сказав Віктор Булка.

Таких проблемних ділянок у місті – сотні. Депутат міськради Артем Кияновський вважає, що необхідно провести ревізію всього міського господарства, проаналізувати формування і використання бюджетних коштів. Оскільки гроші виділяються і не використовуються, або ж витрачаються неефективно.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН