Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як сприймають освітяни Херсонщини закон “Про повну загальну середню освіту” (Відео)

Директор Херсонської «Школи гуманітарної праці» Артем Кияновський розкритикував прийнятий Закон «Про повну загальну середню освіту». У січні Верховна Рада України у кількості 327 депутатів проголосувала за законопроєкт у другому читанні. Директор відомого своїми методичними та науковими розробками навчального закладу вважає, що новий закон потрібно допрацювати. Свою думку Артем Кияновський виклав в інтерв’ю «Українському півдню».

Перше, що викликає стривоженість серед освітян, – положення закону про те, що 1-2 і 5-6 є адаптаційними класами.

«Навчальна – провідна діяльність учня. У цьому віці діти наслідують вчителів, в них на все життя формується вміння слухати вчителя і виконувати його вимоги. Формуються необхідні якості: акуратність, зосередженість, вміння робити зусилля над собою. Якщо в цей період, коли учні налаштовані на навчальну діяльність, з ними гратись, ми не сформуємо навичок, які дозволяють у старшій школі опанувати основи наук», – прокоментував Артем Кияновський.

По-друге, як вчитель фізики Артем Кияновський впевнений, що викладати разом з фізикою ще й біологію, хімію і географію, він би не зміг.

«Немає таких фахівців у світі, і не буде якості знань у учнів за такого викладання. Адже мета школи – не лише вивчити когось на ремісника, а дати людині отримати задоволення від розумової діяльності», – продовжив директор ШГП.

Серед негативних моментів нового закону Артем Кияновський назвав скорочення годин на викладання предметів з мистецтв, введення контрактної основи роботи вчителів пенсійного віку (у вчителя немає мотивації планувати процес наперед).

Повне інтерв’ю Артема Кияновського дивіться у відео:

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН