Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Не піддавайтеся на шантаж ворога, а звертайтесь до українських правоохоронців, – Соболевський

СБУ затримала у Херсоні ворожих інформаторів, які готували ракетні удари по підрозділах Служби безпеки та ЗСУ. У результаті спецоперації в обласному центрі затримано російську групу інформаторів, яка готувала нову серію повітряних атак на місто. Ними виявились два водії маршрутних автобусів та два диспетчери місцевого автопарку.
«Звичайно, що більшість інформації закрита бо, по-перше, це таємниця слідства, а по-друге, людина до вироку суду, згідно з Конституцією, не є винною. Але щодо затриманих є достатньо доказів для того, щоб це затримання відбулося», – коментує ситуацію перший заступник голови-керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради, очільник Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу» Юрій Соболевський.
Він зазначає, що, на жаль, є випадки на Херсонщині, коли люди співпрацюють з ворогом. В значній кількості цих випадків насправді це не добровільна співпраця. Це люди, яких шантажують фсб росії.
«Шантаж – притаманна модель поведінки фсб росії. Спочатку росіяни виходять на контакт, навмисно затягують спілкування, а потім повідомляють людині, що якщо вона не буде надавати відомості військового характеру, то інформація про їх переписки буде передана СБУ. Відповідно, ця людина буде затримана. Таким чином вони залякують і примушують до співпраці», – розповідає Юрій Соболевський.
Він наголосив на тому, що у випадку такої комунікації з ворогом краще звернутись до українських правоохоронних органів добровільно і не чекати, коли за вами прийдуть.
«Наші правоохоронні органи працюють дуже ефективно. Покарання не уникнути. Але поки ваша «співпраця» не принесла значної шкоди, є можливість зменшити напруження для себе. Не допомагаєте ворогу знищувати своє місто, свої вулиці та своїх людей»,- каже Юрій Соболевський.
 Партнерський матеріал.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН