Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З 15 серпня в Україні має розпочатися розгляд заяв на компенсацію за знищене житло, – Юрій Соболевський

Уряд затвердив постанову про Порядок надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна, і з серпня місцеві комісії почнуть розглядати заяви власників знищеного житла.

 

Подати заяву за знищені об’єкти нерухомого майна можна в електронній формі через Дію починаючи з 15 липня 2023 року. Водночас Кабмін рекомендує місцевій владі забезпечити можливість розгляду поданих заяв починаючи з 15 серпня 2023 року.

 

Цей крок — друга черга державної програми єВідновлення. Наразі компенсацію отримують власники пошкодженого житла, отримуючи кошти на його ремонт. Нині уряд дав старт другій черзі програми, за якої власники знищеного житла отримають грошові кошти для фінансування будівництва будинку садибного типу, садового або дачного будинку або житлові сертифікати на придбання нового помешкання.

 

Сертифікат можна буде обміняти на квадратні метри в будь-якому населеному пункті. Людина сама обирає, де вона хоче мати свою домівку. Це може бути квартира, чи приватний будинок. Також можна обрати помешкання на первинному чи вторинному ринку нерухомості, або ж інвестувати в будівництво нової квартири.

 

Постраждалі від підриву Каховської ГЕС також отримають компенсації в рамках закону про компенсації за пошкоджене та знищене житло. Про це повідомляє голова Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу», депутат фракції «Слуга Народу» у Херсонській обласній раді Юрій Соболевський.

 

«В Законі прописана норма про компенсацію за зруйноване або знищене житло – і внаслідок бойових дій, і внаслідок терористичних актів та диверсій російських окупантів. Знищення Каховської ГЕС – це терористичний акт. Тому мешканці Херсонщини, які втратили свої домівки через теракт російських окупантів на Каховській ГЕС, підпадають під дію закону про компенсації за пошкоджене та знищене майно та зможуть її отримати. Підтоплення, знищення, пошкодження будинків, обов’язково підпаде під дію закону про компенсації», – пояснив Юрій Соболевський

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН